NIŠTA OD SENZACIJE U MADRIDU: Kecmanović kasno proigrao, Nadal pokazao zašto je "kralj šljake"

Č. V.

04. 05. 2022. u 15:59

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Rafaela Nadala u drugom kolu Mastersa u Madridu sa 6:1, 7:5.

НИШТА ОД СЕНЗАЦИЈЕ У МАДРИДУ: Кецмановић касно проиграо, Надал показао зашто је краљ шљаке

FOTO: AP

Dobar meč odigrao je 32. igrač sveta, posebno u drugom setu, ali "bik sa Majorke" je po ko zna koji put u karijeri pokazao zašto je "kralj šljake".

Španac jeste rivalu prepustio samo jedan gem u prvom setu, no zaslužio je Miša više u uvodnom delu susreta. Pored dobrog tenisa Nadala, dosta je grešio Kecmanović, pa je prvi set bio gotom posle 36 minuta.

Već na startu drugog segmenta se videlo da je Srbin podigao nivo igre. Poveo je sa 0:1, a onda je usledio prekid od pola sata zbog kiše. Krov se postavio, te se ostatak meča odigrao u dvoranskim uslovima.

Kako je meč odmicao, tako je momak iz Beograda sve više pretio Nadalu. Rafa je ipak bio taj koji je prvi došao do brejka, ali Miomir ni tada nije pomišljao na predaju, već je odmah vratio izgubljeno.

Pred sam kraj drugog seta Nadal je pokazao zašto je najbolji na najsporijoj podlozi na svetu. Izvršio je pritisak na servis Kecmanovića, napravio brejk i došao u situaciju da servira za meč, a onda još jedan fanstatičan povratak Miše.

Opet je uspeo da vrati brejk i odvede meč u taj-brejk. Ipak, Nadal je ovoga puta zadržao koncentraciju u najvažnijem momentu i sa 7:4 rešio 13. gem, a ujedno i meč koji je trajao sat i 56 minuta.

Španac će osmini finala igrati protiv pobednika meča Botik van de Zandšulp - David Gofan.

Drugi set: Kecmanović - Nadal 1:6, 6:7(4)

6:7 - Kraj meča! Nadal će igrati u osmini finala. Taj-brejk je pripao Špancu koji je bolje odigrao ključne poene i to mu je omogućilo da pobedi u premijernom meču na Mastersu u Madridu.

6:6 - Fantastičan gem za Srbina. Uspeo je da vrati brejk i odvede set u taj-brejk. Ne dešava se često da Nadalu zadrhti ruka kada servira za pobedu. Ipak, to je sada bio slučak, pošto je napravio nekoliko jeftinih grešaka.

5:6 - Izvršio je Rafa pritisak na Kecmanovića. Prepoznato je iskusni Španac da je ovo ključni period meča i dolazi do brejka, pa će u narednom gemu servirati za meč.

5:5 - Servirao je Nadal za set, no to je uradio sjajno, dozvolivši protivniku samo jedan poen.

5:4 - Još jedan gem Miše sa "nulom", a završen je spektakularno - fantastičnim lobodm momka iz Beograda.

4:4 - Šteta! Mogao je Kecmanović možda da dođe do novog brejka, bilo je 30:30, ali onda sjajan smeč Nadala i greška Srbina, te poravnanje rezultata.

4:3 - Strašan gem koji je na kraju dobio Srbin. Opet je Španac došao do prilike da oduzme servis rivalu i to nakon nestvarne defanzive. Ipak, 32. na ATP listi je opustio ruku nakon tog momenta, počeo je da dominira u poenima i takav način igre mu je omogućilo da osvoji drugi vezani gem.

3:3 - Bilo je vreme. Ekspresno je Kecmanović vratio brejk. Posle ozbiljne razmene je naterao Rafu na grešku i potpuno se vratio u set.

2:3 - To je Nadal. Pokazao je Španac još jednom zašto je "kralj šljake". Sačeko je pad rivala i taj poklon oberučke prihvatio. Slao je loptice sa dosta spina na drugu stranu mreže i to mu je omogućilo da prvi dođe do brejka i u drugom setu.

2:2 - Evidentno je da je Nadal pao u igri. Miomir to ne koristi i Rafa je uspeo da dobije gem u kome je napravio prvu duplu servis grešku.

2:1 - Savršen gem odigrao je Kecmanović. Dva forhend i servis vinera bila su mu dovoljna da dobije gem i ponovo dođe do prednosti.

1:1 - Konačno je Miša stigao do brejk prilike. Ipak, Špancu je servis pritekao u pomoć i izvukao se, pa će 22-godišnjak iz Beograda morati da sačeka neku drugu priliku da pokuša da oduzme servis rivalu.

Miomir Kecmanović/FOTO: AP

Nastavlja se meč posle pola sata pauze. Na servis Rafe rezultat je 0:15.

Igraču se malo odmorili, pauza je završena, pa su se Nadal i Kecmanović vratili na teren. Sada sledi kratko zagrevanje i potom nastavak meča.

Počela je jaka kiša da pada u Madridu. Meč je prekinut i igrači će otići u svlačionicu dok se na terenu "Manolo Santana" ne postavio krov. Pauza će biti oko 20 minuta, a prekid je usledio pri rezultatu 0:15 u drugom gemu, drugog seta.

1:0 - Drugi set počeo je servisom 32. tenisera sveta i uspeo je Kecmanović da dobije prvi gem. Grešio je Nadal i tako pomogao Miši. Ovo Srbinu može da znači za nastavak meča.

Prvi set: Kecmanović - Nadal 1:6

1:6 - Furiozno. Tako može da se opiše igra Nadala u prvom setu. Razbio je rivala i uvodni deo meča dobio za 36 minuta.

1:5 - Kao zid je Nadal. Ne uspeva Kecmanović da pronađe način da probije Španca koji vraća sve lopta na Mišinu stranu, a pritom jako malo greši. Srbin je nateran da mora da radi mnogo za svaki poen. Iskusni 35-godišnjak će u sedmom gemu servirati da dobije prvi set.

1:4 - Potvrdio je brejk "bik sa Majorke". Igralo se na razliku, a onda je sevnula Rafina forhend paralela, potom i dobar servis koji mu je omogućio da dodatno uveća prednost.

Rafael Nadal/FOTO: AP

1:3 - Uspeo je Nadal prvi da dođe do brejka. Iskoristio je pad u igri Kecmanovića, podigao nivo igre i krenuo da crta po terenu. Naterao je Miomira na brejk loptu da izađe na mrežu, a onda ga prošao sigurnim smečom.

1:2 - Identičan gem kao prošli. Srbin je bio blizu da dođe do brejk prilika, no Španac je posle maratonskih razmena i par grešaka momka iz Beograda uspeo drugi put da povede na ovom meču.

1:1 - Bilo je malo problema. Nadal je imao 15:30, ali Kecmanović je odličnom igrom na mreži uspeo da se vrati i izjednači rezultat. Dobro je 32. igrač planete počeo meč.

0:1 - Dobro je Rafa počeo meč. Ulazio je Miša u razmene, čak je i diktirao tempo tokom poena, ali je greškama omogućio četvrtom igraču sveta da dobije uvodni gem bez problema.

Uoči meča:

Miša i Rafa će odigrati drugi međusboni duel. U prvom koji je odigran 2020. godine u Akapulku je Španac slavio sa 6:2, 7:5.

Ipak, sada su šanse 32. igrača sveta veće nego tada, s obzirom na to da osvajač 21 grend slem titule nije imao ozbiljan trening do dolaska na ovaj turnir.

Kecmanović je usešno preskočio prvu prepreku u vidu Aleksandera Bublika i u meču protiv Nadala može da odigra rasterećeno, jer teško da je neko na ATP turu favorit protiv čoveka koji je tokom karijere ima učinak 464-43 na najsporisjoj podlozi.

Ovaj meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a