BRAVO, DUCI! Lajović eliminisao petog nosioca, moguće srpsko četvrtfinale u Madridu (FOTO)

Novosti online

04. 05. 2022. u 14:28 >> 14:46

SRPSKI teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo ATP turnira masters serije u Madridu, pošto je iznenadio petog nosioca Kaspera Ruda iz Norveške sa 2:1, po setovima 7:6(7), 2:6, 6:4.

БРАВО, ДУЦИ! Лајовић елиминисао петог носиоца, могуће српско четвртфинале у Мадриду (ФОТО)

FOTO: EPA

Lajović je već u trećem gemu prvog seta stigao do brejka, koji je uspeo da potvrdi, ali je Norvežanin uspeo da se vrati u set pošto je vezao naredna tri gema. Do kraja seta nije bilo brejk lopti, pa se ušlo u uzbudljivi taj-brejk koji se igrao na razliku, iako je Duci pri rezultatu 6:4 imao dve set lopte.

Zatim je set loptu imao Rud na 7:6, posle čega je Lajović vezao tri poena i stigao do prvog seta.

Kako je tekao i kako se završio drugi set, činilo se da će Norvežanin opravdati ulogu favorita na meču, pošto je posle 0:1 stigao do 5:1 i uz dva brejka rešio drugi deo igre u svoju korist.

Ušlo se tako u treći set, u kome su teniseri kontrolisali svoje servise do osmog gema, kada je Norvežanin počeo da popušta. Bio je Duci na korak od tri brejk lopte za 5:3, ali je posle dva đusa gem pripao petom nosiocu.

Što mu nije uspelo u osmom, jeste u desetom gemu. Rud je servirao da ostane na turniru, ali je Duci odigrao majstorski gem, iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u osminu finala.

Igraće tamo protiv boljeg iz duela u kome se sastaju 12. nosilac Hubert Hurkač i domaći teniser Alehandro Davidovič Fokina.

Pobednik tog meča osmine finala ide na boljeg iz teniskog klasika u kome se sastaju Novak Đoković i Endi Mari, što znači da smo blizu srpskog četvrtfinala na terenima Kaha Magike.

Lajovićev najbolji rezultat u Madridu bio je četvrtfinale 2018, kada je poražen od Kevina Andersona.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...