"MOGU VAM REĆI..." Novak Đoković stao uz Ruse i Beloruse i ne pada mu na pamet da promeni taj stav!

Đ. S.

03. 05. 2022. u 15:48

NOVAK Đoković se pred svoj prvi nastup na ovogodišnjem mastersu u Madridu još jednom osvrnuo na tenisku odluku koja je šokirala svet.

МОГУ ВАМ РЕЋИ... Новак Ђоковић стао уз Русе и Белорусе и не пада му на памет да промени тај став!

FOTO: Tanjug/AP

Radi se o prošlonedeljnoj informaciji da su čelnici Vimbldona odlučili da se ruskim i beloruskim sportistima ne dozvoli učestvovanje na grend slemu u Londonu. 


Noletu se ta vest uopšte nije dopala ni kada ju je čuo, nazvavši je tada "suludom", a ovoga puta je, u prestonici Španije, nešto detaljnije govorio o toj temi.

I, ponovo je stao uz Ruse i Beloruse, kao i tokom nadmetanja na Srbija openu, kada je prvi čuo za pomenutu vimbldonsku zabranu:


- Nije to, naravno, ista stvar, ali kako sam kroz nešto slično prošao početkom ove godine, mogu vam reći da je stvarno frustrirajuć osećaj kada vam ne daju da igrate. Još uvek sam istog stava da ne podržavam odluku Vimbldona. Mislim da ona nije fer. Nije kakva treba da bude. Ali, takva je..., započeo je Nole.

Novak Đoković tokom obraćanja medijima u Madridu / FOTO: Tanjug/AP

Tome je, gotovo u dahu, dodao sledeće, govoreći o organizatorima:

- Oni imaju pravo da donose kakva god žele rešenja, a sada je, pretpostavljam, na Savetu igrača (ATP-a), upravi čitave teniske turneje, da stvarno odluče, zajedno sa igračima, šta je najbolje rešenje za ovu situaciju. Da li da oni (Rusi i Belorusi) zadrže (ranije osvojene vimbldonske) bodove, da li da im se ti bodovi računaju kao "zaštićeni status", za sledeće izdanje turnira, da li da im se oduzme po 50 odsto bodova, ili nešto drugo.

Opcija da se na Vimbldonu uopšte ne dodeljuju ATP bodovi ovoga puta je, prema Novaku, najmanje verovatna, ali on naglašava da i nije sve u tim poenima.

- Vimbldon, i uopšte, grend slem nadmetanja, su više od pukih turnira na kojima možete dobiti 2000 bodova ako pobedite. Postoji tu čitava istorija. Ali, šta god da se donese kao konačno rešenje (za Ruse, Beloruse i ostale učesnike), sigurno se neće desiti da su svi zadovoljni. Uvek će neko snositi veće posledice nego drugi, zaključio je aktuelni vimbldonski šampion.

Podsetimo, nakon što je na startu nadmetanja u Madridu bio slobodan, u 2. kolu Novak Đoković igra protiv Gaela Monfisa, a prenos tog meča možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede