PA, ŠTA BI?! Novak Đoković i "novi Nadal" Karlos Alkaraz odigrali set i po, a rezultat...

Novosti online

02. 05. 2022. u 22:02 >> 22:02

NOVAK Đoković polako hvata zalet za nastupe na mastersu u Madridu, a u španskoj prestonici odmerio je snage sa "novim Nadalom", Karlosom Alkarazom.

ПА, ШТА БИ?! Новак Ђоковић и нови Надал Карлос Алкараз одиграли сет и по, а резултат...

FOTO: Tanjug/AP

Istina, bio je to trening meč i nije trajao koliko takmičarski dueli traju, ali... ipak je to bio dugo iščekivani duel.


Razlog?


Prvo, postavljalo se pitanje koliko je Nole popravio formu u godini u kojoj je dosad nastupao samo na tri turnira (u Dubaiju je ostvario dve pobede pre poraza od Jiržija Veselog, posle dvomesečne pauze zaigrao je u Monte Karlu i odmah izgubio od Alehandra Davidoviča Fokine, a u Beogradu je dogurao do finala, u kome je poražen od Andreja Rubljova).


S druge strane, mnoge ljubitelje tenisa je zanimalo kako će se Đoković nositi sa novom zvezdom tenisa, 18-godišnjim Špancem koji u 2022. ima sjajan učinak od 22 pobede i tri poraza, a osvojio je već tri titule u ovoj sezoni, u Rio de Žaneiru, na mastersu u Majamiju i u Barseloni.


Španski ljubitelji "belog sporta" bili su ubeđeni da je Alakaraz već sada sazreo da drži i lekcije Noletu, ali...


Kada se njihov trening-meč završio, mladi teniser je upitan od strane Hozea Morona, urednika poznatog portala "Punto de Break" koji je bio rezultat.


- Pa, prvi set je Novak dobio sa 6:1. U drugom sam vodio sa 2:1 kada smo prekinuli. Znate, teško je priviknuti se na nadmorsku visinu u Madridu..., rekao je Karlos Alkaraz.


Razlika u nadmorskoj visini između Barselone i Madrida je oko 500 metara, odnosno otprilike koliko je i Avala, planina na obodu Beograda, iznad nivoa mora, pa ovo pravdanje Alkaraza baš i nije mnogo opravdano.

No, bilo kako bilo, onih 6:1 za Đokovića nagoveštava u kakvoj je trenutno formi najbolji teniser sveta, što samo može da ohrabri njegove navijače pred početak Novakovih takmičarskih nastupa u prestonici Španije.

Prvi Đokovićev rival - Monfis

Novak Đoković je bio slobodan u prvom kolu turnira u Madridu, a u drugom će igrati protiv Gaela Monfisa. Biće to njihov 18. meč, a svih 17 dosadašnjih duela dobio je osvajač 20 grend slem titula.

Zanimljivost u vezi ovog rivalstva je to da su od svih tih mečeva samo jedan odigrali na šljaci. Bilo je to davne 2006. godine na Rolan Garosu, a Nole je slavio sa 3:0. Ali, ne baš lako - bilo je 7:6(5), 7:6(5), 6:3.

Gael Monfis/Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Sada, posle skoro 16 punih godina, ljubitelji tenisa moći će ponovo da gledaju Gaela i Novaka na najsporijoj podlozi, na kojoj je Đoković u karijeri ostvario 246 pobeda i 61 poraz, a Monfis ima učinak 131-88.

Poslednji put Srbin i Francuz odmerili su snage na Mastersu u Parizu prošle godine, kada se Monfis povukao sa turnira i omogućio Beograđaninu da se plasira u osminu finala.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna