PAD NAKON SRBIJA OPENA: Izbegnuta katastrofa u Madridu, Rus se jedva spasao!

Novosti online

03. 05. 2022. u 14:58

RUSKI teniser Andrej Rubljov plasirao se uz dosta problema u drugo kolo Mastersa u Madridu. On je nakon velike drame savladao Britanca Džejka Drejpera rezultatom 2:1.

ПАД НАКОН СРБИЈА ОПЕНА: Избегнута катастрофа у Мадриду, Рус се једва спасао!

FOTO: AP

Po setovima je bilo 2:6, 6:4, 7:5, a susret je trajao puna dva časa i 20 minuta, te će zbog toga duel Đoković - Monfis kasniti.

U prvom setu maestralno je igrao mladi Britanac. Na startu je napravio brejk i još brže ga potvrdio. Nije imao šansu da se vrati u set Rubljov, te lagano Drejper dolazi do seta.

Pauza između setova razbudila je šampiona Srbija opena, koji je podigao nivo igre, došao do 3:0, a potom je prepustio rivalu tri gema. Ipak, Drejper je popustio pod pritiskom u trenucima kada je servirao za opstanak u setu, pa je Andrej sa 6:4 poravnao rezultat.

Drejper je još jednom imao 3:0 i u trećem setu.  Rus se vratio na 3:3, a kada je izgledalo da je taj-brejk izvestan viđen je preokret. Pri rezultatu 5:5, na servis britanskog asa Rubljov je stekao tri brejk lopte, uspeo je da materijalizuje treću za 6:5, a potom i da odservira za plasman dalje.

Rus je prikazao znatno niži nivo igre nego na Serbia Openu, gde se okitio titulom pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem, a za podvig u španskoj prestonici moraće mnogo bolje narednih dana...

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)