SRBIN POBEDIO HRVATA: Dušan Lajović odlično počeo nastup u Madridu

Č. V.

02. 05. 2022. u 17:45

SRPSKI teniser Dušan Lajović pobedio je Hrvata Bornu Ćorića sa 6:3, 4:6, 6:4 u prvom kolu Mastersa u Madridu.

СРБИН ПОБЕДИО ХРВАТА: Душан Лајовић одлично почео наступ у Мадриду

Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Mučio se Duci i tražio pravu formu od početka sezone. Čini se da je u prestonici Španije sve došlo na svoje, pošto je 77. igraču sveta ovo bio treći trijumf na terenima "Kaha Magike", pošto je prethodno pobedio dva meča u kvalifikacijama.

Lajović je slavio u petom međusobnom okršaju protiv Zagrebčanina i sada vodi sa 3:2. Što se ovog duela tiče vođena je velika borba u kojoj se bolje snašao Srbin.

Ćorić je odmah zapretio. Hrvat je došao do tri brejk lopte, no izvukao se 31-godišnjak i dobio početni gem. Potom je Duci u četvrtom gemu prvog seta došao do brejka što je bila ključna prednost da se dobije uvodni deo susreta.

U drugom segmentu je Lajović takođe prvi zapretio. Izvukao se Borna, a onda u 10. gemu napravio brejk i uspeo da izjednači rezultat.

Treći set je počeo idealno za Dušana. Odmah je oduzeo servis rivalu, ali je sredinom ovog dela meča počela kiša, pa su teniseri morali da odu u svlačionicu. Kada su se vratili na teren 77. na ATP listi je nastavio da preti i propustio je priliku da napravi dupli brejk. To je moglo skupo da ga košta, no odbio je nalet 264. igrača sveta i domogao se drugog kola.

Lajović će imati težak zadatak u narednoj fazi, pošto će igrati protiv petog nosioca Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)