NOVAK STIŽE U MOSKVU? Đoković podržao Ruse kao niko drugi, ovako mu se odužuju

Novosti online

02. 05. 2022. u 16:35

VIMBLDON je odlukom da zabrani učešće ruskim igračima podigao veliku prašinu.

НОВАК СТИЖЕ У МОСКВУ? Ђоковић подржао Русе као нико други, овако му се одужују

FOTO: AP

Novak Đoković je prvi od svih tenisera podigao glas protiv odluke da se Rusima i Belorusima zabrani učešće na pomenutom grend slemu, a sve u vezi rata koji se odvija u Ukrajini, a tu podršku Rusija mu nije zaboravila.

Naprotiv.

Teniski savez te zemlje odlučio je da organizuje "Turnir mira", a najveća zvezda bi mogao da bude srpski as.

Naime, član te organizacije Vladimir Kamelzon otkrio je da pregovara sa najboljim igračem sveta da bude deo ovog turnira i da bi mu bila velika čast da se srpski as odazove pozivu. 

- TS Rusije i Moskva razrađuju program razvitka našeg sporta u bližoj budućnosti. Sada radimo na Otvorenom prvenstvu Moskve, koje će se verovatno zvati Kup prestonice. Pozvaćemo igrače iz Belorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske i drugih zemalja. U toku su pregovori i sa Novakom Đokovićem - rekao je Kamelzon, a prenose ruski mediji.

On je istakao da će se turnir igrati na leto i da se čini sve da igrači uživaju.

Podsetimo, Đoković ove nedelje igra na Mastersu u Madridu. Pošto je kao prvi nosilac slobodan na startu, u drugom kolu će igrati protiv pobednika meča Gael Monfis - Karlos Himeno Valero.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)