BRUKA: Novak Đoković opet ponižen, engleski mediji izvrću istinu

Novosti online

02. 05. 2022. u 15:47

NOVAK Đoković se, prošle nedelje, odmah oglasio povodom zabrane organizatora Vimbldona da na tom grend slemu učestvuju Rusi i Belorusi, a sada se desilo da su ga engleski mediji po tom pitanju ponizili.

БРУКА: Новак Ђоковић опет понижен, енглески медији изврћу истину

Tanjug/AP

Nole je, tokom trajanja Srbija opena, kada se pomenuta informacija pojavila, istog časa reagovao i nazvao odluku oranizatora Vimbldona "suludom", a u ponedeljak je i njegov veliki rival, Rafa, učinio nešto vrlo slično.

Nadal je takođe osudio odluku da se Rusi (nije spominjao Beloruse) izbace s Vimbldona, a onda su engleski mediji, iako je Đoković nedelju dana ranije javno nastupio ovim povodom, objavili sledeće:

"Novak Đoković se saglasio sa Rafaelom Nadalom oko vimbldonske zabrane za Ruse i Beloruse".

Skrinšot / Dejli miror

Oni koji prate "beli sport" još prošle sedmice su mogli da se uvere da je Srbin prvi teniser koji je osudio odluku organizatora čuvenog "travnatog" grend slema, pa su potom mogli da vide i kako Rus Andrej Rubljov "proziva" Rafaela Nadala i Rodžera Federera "što se nikada ne oglašavaju povodom osetljivih tema", a tek kada se sve to desilo, i prošlo još malo vremena, Španac je digao svoj glas. 

Za engleske medije, poput citiranog "Dejli mirora", to ne da nije važno, nego ispada da se Nole tek sada "saglasio sa Rafom", iako je situacija potpuno obrnuta.

Dva rivala na istom mestu, moguć meč ove nedelje

Inače, i Đoković i Nadal ove sedmice treba da nastupe na mastersu u Madridu. Tamo su se već sreli, njihov susret je izazvao veliku pažnju, a vrlo je moguće da će Nole i Rafa i međusobno odmeriti snage, i to pre finala.

Međusobni dueli Novak Đoković - Rafael Nadal

Srpski i španski as su dosad igrali 58 puta, a Nole vodi sa 30:28 u pobedama. Poslednji njihov susret desio se na omiljenom Špančevom turniru, Rolan Garosu, kada ga Đoković posle preokreta pobedio Nadala u polufinalu (3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2) i potom osvojio tu grend slem titulu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)