KECMANOVIĆ NEZAUSTAVLJIV: Drugi reket Srbije lako stigao do polufinala Minhena i pretekao Nadala (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2022. u 13:11 >> 13:11

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale turnira u Minhenu, pošto je u četvrtfinalu nadigrao četvrtog nosioca turnira Nikoloza Basilašvilija sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:2.

КЕЦМАНОВИЋ НЕЗАУСТАВЉИВ: Други рекет Србије лако стигао до полуфинала Минхена и претекао Надала (ВИДЕО)

Foto AP

Meč je otvoren sa dva brejka. Prvo je Miomir izgubio servis, ali nije dozvolio Gruzinu da potvrdi brejk. Ista situacija viđena je u petom i šestom gemu prvog seta, a prvu set loptu imao je drugi reket Srbije u 10 gemu. Basilašvili je uspeo da se spasi i stigne do taj-brejka, koji je pripao našem asu. Gruzin je inače branio titulu u Minhenu.

U drugom setu Kecmanović je dominirao servisom, nije dopustio nijednu brejk loptu protivniku, a sam je uzeo dva brejka i ostvario 22. pobedu u sezoni.

Više trijumfa od srpskog asa ove sezone na ATP turneji imaju samo Cicipas, Rubljov, i Alkaraz, a ostavio je iza sebe Nadala koji je do sada trijumfovao 20 puta. 

Ovom pobedom Kecmanović je osigurao najbolji renking u karijeri, jer će od ponedeljka biti 30. na ATP listi, u najgorem slučaju 31. ako ga u polufinalu savlada Botik van de Zandšlup i na kraju osvoji titulu. Holanđanin prethodno treba da pobedi drugog nosioca Kaspera Ruda u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO - Novak Đoković sa paraolimpijcima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije