CICIPAS ODBRANIO TITULU: Kraj bajke Davidovič Fokine, Grk pokorio Monte Karlo

Č. V.

17. 04. 2022. u 16:24

GRČKI teniser Stefanos Cicipas odbranio je titulu u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 7:6(3).

ЦИЦИПАС ОДБРАНИО ТИТУЛУ: Крај бајке Давидович Фокине, Грк покорио Монте Карло

FOTO: AP

Momak iz Atine je na ovaj način stigao do osme titule u karijeri, ali prve ove sezone što mu može mnogo značiti na polju samopouzdanja pred naredne izazove, pre svega Rolan Garos gde je prošle godine izgubio u finalu od Novaka Đokovića.

Španac je bio taj koji je bolje otvorio meč. Već u trećem gemu uspeo je da napravi brejk, ali je peti igrač sveta već u narednom uzvratio i to bez izgubljenog poena. Do kraja prvog seta Cicipas je još jednom oduzeo servis rivalu i došao na korak do trijumfa.

U drugom segmentu meča viđena je mnogo veća borba. Grk je vodio sa 5:4 i imao priliku da na svoj servis okonča ovo finale, ali je 46. na ATP listi odigrao fantastičan gem i vratio izgubljeno, pa je odluka o ovom delu meča pala u taj-brejku.

Dodao je gas 23-godišnji Atinjanin i rivalu prepustio samo tri poena. Davidovič Fokina je u poslednjem poenu poslao lopticu u aut i to je bio znak da Grk može da legne na teren, uprlja majicu šljakom i počne da slavi. Inače, Španac ove godine ne igra dobro taj-brejkove, ovo mu je bio 12. i samo je dva uspeo da dobije.

Obojica igrača bi trebalo naredne nedelje da igraju na turniru iz serije 500 u Barseloni.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju