SRPSKA SENZACIJA U INDIJAN VELSU! Kecmanović preko šestog igrača sveta do četvrtfinala

Č. V.

16. 03. 2022. u 21:36

MIOMIR Kecmanović igra fantastičan tenis i nagrađen je plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je pobedio šestog tenisera sveta, Italijana Matea Beretinija, sa 6:3, 6:7(5), 6:4.

СРПСКА СЕНЗАЦИЈА У ИНДИЈАН ВЕЛСУ! Кецмановић преко шестог играча света до четвртфинала

Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Već na Australijan openu se videlo da je trenutno 61. igrač sveta u sjajnom ritmu i da bi ovo mogla da bude njegova godina.

U Indijan Velsu, ove večeri, nijednog momenta nije ustuknuo pred favoritom, šta više odigrao je fantastično i zasluženo se domogao plasmana među osam najboljih u "kalifornijskoj pustinji".

Kecmanović je sjajno otvorio meč. Do brejka je došao u četvrtom gemu i tu prednost je održao do kraja seta, s tim da rivalu nije dopustio nijednu priliku da ga ugrozi.

Drugi segment meča je protekao u mnogo većoj borbi. Viđena je samo jedan brejk prilika koju nije iskoristio Srbin, pa je odluka pala u taj-brejku. Igrali su čuvali servis sve do 11. poena kada je Italijan izvršio pritisak i stigao do mini brejka. Potom je priveo set kraju u svoju korist, pa je na red došao treći, odlučujući.

A u njemu... još veća borba nego u prethodnom i strašan tenis Kecmanovića koji je uspeo da savlada jednog od najboljih tenisera sveta.

Očekivalo se da će Beretini biti taj koji će diktirati tempo u trećem setu, zbog iskustva, ali bilo je suprotno. Istina, Srbin se prvi suočio sa brejk loptom, potom je on imao dve koje nije iskoristio. Ipak, ono što je propustio u osmom gemu nije u desetom. Servirao je Italijan i nije osvojio nijedan poen. Kecmanović je podigao ruke vis i to je bio znak da je meč koji je trajao dva sata i 33 minuta gotov.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!