OVAJ PARTIZAN SU ČEKALI "GROBARI": Crno-beli zgromili Metropolitan i napravili važan korak u Evrokupu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

16. 03. 2022. u 22:06 >> 22:08

KOŠARKAŠI Partizana sastali su se sa Metropolitanom u 14. kolu Evrokupa. Beogradski tim je slavio ubedljivo 87:71 i konačno na svom terenu prekinuo loš niz protiv Francuskih timova.

ОВАЈ ПАРТИЗАН СУ ЧЕКАЛИ ГРОБАРИ: Црно-бели згромили Метрополитан и направили важан корак у Еврокупу

FOTO: KK Partizan

Pitanje pobednika bilo je neizvesno samo u prvoj četvrtini. Imao je tim Željka Obradovića 10:4 na svom kontu ali je do kraja deonice došlo do pada u igri. Ulaskom Banđe Sija, bivšeg

PARTIZAN - METROPOLITAN 87:72 (14:17,29:14,21:10:23:31)

Partizan: Panter 13, Vukčević 8, Zagorac 2, Avramović 9, Smailagić 2, Mur 5, Glas, Madar 6, Lidaj 15, Koprivica 14, Lesor 9, Trifunović 4.

Metropolitan: Si 7, Ho Ju Fat 5, Mekre 18, Jomi, Konate 8, Halilović 12, Hanter 6, Ginat 5, Mulare

košarkaša Partizana gosti su uspostavili kontrolu i nakon 10 minuta imali prednost 14:17

Sve nakon prvih deset minuta bilo je u rukama Partizana. Brzo su se domaći vratili u vođstvo i ne samo to nego uspostavili punu kontrolu na terenu. 29:14 dobili su crno-beli drugi period te uz osedtnu prednost 43:31 otišli su na poluvreme.

Kako je vreme prolazilo rasla je prednost crno-velih. U poslednjih 10 minuta tim Željka Obradovića ušao je sa velikih 64:41.

Održavali su u poslednjoj četvrtini igrači "parnog valjka" stečenu prednost, te rutinski došli do vredne pobede. 21 od 38 šutirao je domaći sastav u večerašnjem meču.

Trijumf nad francuskim timom igračima crno-belih garantuje drugo mesto, odnosno domaći teren u osmini finala i četvrtfinalu Evrokupa, te mečeve igraće Partizan u Areni. Naredni meč igra srpski predstavnik protiv Šlanska.

PARTIZAN - METROPOLITAN

Četvrta četvrtina

40' Kraj meča - 87:72 za crno-bele.

38' Probao je šut Dalas Mur, još jednom odličan na skoku bio je Balša Koprivica. Trojkom odgovara Mekre - 85:64.

35' Dao je Željko Obradović priliku i igračima sa manjom minutažom, ali to nije uzdrmalo crno -bele 77:54 za Partizan, Uroša Trifunovića na današnjem meču izdaje šut, a publika mu glasnim aplauzima pruža podršku da izađe iz "posta".

31' Poene za domaće ubacio je Lesor, vratili su Si i Konate, a pri rezultatu 66:45 traži Obradović minut odmora.

Treća četvrtina

30' Priliku da zaigra dobio je i Tristan Vukčević, dok seriju Partizana sa penala - polovično, prekida Mekre - 64:41. Partizan u poslednju deonicu ulazi uz zasluženu prednost.

29' Partizan u nezaustavljivom naletu. Balša Koprivica je vezao dva vezana koša. Jedanzaršio zakucavanjem nakon loba Madaraa potom Kevin Panter trojkom cepa mrežicu 64:40! Crno-beli imaju do sada 21:9 u trećoj deonici.

FOTO: KK Partizan

Tekst potpisa

26' Najveća prednost Partizana do sada 57:38 - Partizan je do ove prednosti došao trojkom Avramovića i fantastičnim zakucavanjem Koprivice!

25' Aleksa Avramović poput Brzog Gonzalesa protutnjao je kroz reket i lagano poentirao za 52:38.

24' Prvi dvocifren u redovima gostiju bio je Mekre, a na drugoj strani 10. poen ubacio je i Kevin Panter, koji je znatno raspoloženiji na početku drugog poluvremena, već je upisao pet poena.

23' Kevin Panter na drugoj strani momentalno vraća dalekometnim projektilom 48:34.

22' Dosta tvrd početak drugog poluvremena nakon dva minuta jedini koš postigao je Aleksa Avramović. Ipak, post prekida usamljeni Mekre koji je bio nakon preuzimanja zaboravljen u korneru.

Druga četvrtina

20' Imao je malo prostora Kevin Panter, dovoljno je bilo da "pocepa mrežicu". Partizan na +12 - 43:31. Imali su poslednji napad crno-veli u prvom poluvremenu, ali je ovog puta iz teške situacije bio neprecizan Panter. Dobio je domaćin ubedljivo ovu četvrtinu čak 29:14.

19' Podiže sa linije za slobodna bacanja Matijas Lesor crno-bele na 40:31.

17' Vrlo bitnu trojku je pogodio Jam Madar uz zvuk sierene, Partizan sada ima osetniju prednost. za sada najvećih 37:29. Pomalo nerezonski Trifunović šutira za tri, imao je nekoliko teških promašaja, ali za sada ne posustaje.

15' Već u narednom napadu, nakon dobre odbrane Lesora pogađa Lidej još jednu trojku, osam poena za njega u kratkom roku! Precizan je sa penala bio Kamings na drugoj strani za 32:29. Lidej potom sa penala dolazi do 13. poena

FOTO: KK Partizan

14' Ponovo vodi Partizan. Polovičan je sa penala bio Madar, uzeo je loptu na skoku potom Izraelac i  dodao u ugao do Lideja. Bio je Amerikanac precizan za tri, a potom poentira i Lesor - serija 6:0 Partizana za 27:24. Ipak, nakon minuta odomora fantastičan protok lopte na drugoj strani. Konate pogađa drugu trojku, a Lidej zakucava! Hitro je protrčao kroz reket.

12' Precizan je bio Konate, pogodio je treću trojku iz šest opkupšaja za goste, ubacio je i Halilović, a Madar na drugoj strani biva precizan za 21:24.

11' Gde je stao Mekre u prvoj nastavlja i u drugoj četvrtini, a za crno-bele upisali su se Lidej i Trifunović - 19:19.

Prva četvrtina

10' Nekoliko "praznih" napada na obe strane. Prvo vođstvo za domaći tim - doneo im ga je Kamings koji je bio polovičan sa penala 14:15. Potom Si uzima loptu Madaru iz ruku. Poslednji poen u prvoj deonici delo je Džordana Mekrea - 17:14 za goste.

FOTO: KK Partizan

8' Nakon osam minuta igre bivši košarkaš Partizana Banđa Si trojkom poravnava rezultat, a Obradović traži minut odmora.

6' Kamings je vezao pet poena, a na drugoj stranici Koprivica i Avramović održavaju prednost Partizana. Upisuje se i Hanter za 14:11.

5' Već dve blokade Koprivice nakon pet minuta igre. Nije uspeo da kapitalizuje Panter na drugoj strani.

FOTO: KK Partizan

4' Precizan je bio i Balša Koprivica za crno-bele. Za sada veliki intenzitet igre na obe strane, a Partizan dolazi do još jednog lakog poena - Zagorac za 8:4. Kamings potom ne uspeva da nađe rešenje, zatvorili su domaći reket, napad za obradovićeve pulene. Koprivica nakon tri skoka u odbrani dolazi do novih poena i to uz faul za 11:4.

3' Džordan Mekre nakon kontre postiže prve poene za goste. Na drugoj strani nije precizan bio Avramović, ali nakon još jedne dobre odbrane ni Smailavić koji je promašio konstrukciju, kažnjava to Hanter -4:4.

2' Odlično je odbrambeno počeo domaći sastav. Rivalu nisu dozvolili u dva napada da pogodi, a potom Smailagić sa penala diže na 4:0.

1' Meč u Pioniru igra se u odličnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama. Partizan je meč počeo blokadom Balše Koprivice, a potom i poenima Pantera.

UOČI MEČA

Andora je slavila protiv Turk Telekoma, i na taj način dodatno zakomplikovala situaciju u grupi A.

Partizan se trenutno nalazi na drugoj poziciji grupe A, imaju puleni Željka Obradovića skor 9-5, koliko ima i rival iz Francuske. Za crno-bele imperativ je pobeda, jer trijumf donosi domaći teren ekipi koja ima bolji plasman.

Partizan bi pobedom protiv Metropolitana potvrdio trijumf iz Francuske (89:82) i tako bi se odvojio na jednu pobedu više od francuske ekipe, ali uz bolji međusobni skor, što bi značilo dve utakmice prednosti i tako bi gotovo sigurno ekipa Željka Obradovića završila kao druga u grupi.

U tom slučaju bi "parni valjak" bio domaćin sedmoplasiranom timu grupe B. Potom bi domaćini bili i u četvrtfinalu, a do kraja eliminacione faze zavisila bi domaćinstva od krajnjih ishoda duela.

Ipak, ukoliko bi na kraju završili kao treći, košarkaši Željka Obradovića imali bi siguran domaći teren u osmini finalu, dok bi već od četvrtfinala, ukoliko ne bi bilo iznenađenja, igrali utakmice kao gosti.

Beogradski tim ovaj meč dočekuje posle važne pobede u ABA ligi nad ekipom Budućnosti.

- Sigurno da posle dobre igre u Podgorici se nadamo da to možemo da ponovimo. Igramo protiv tima koji igra izvanredno, koji je i u prvoj utakmici protiv nas pokazao kvalitet, kao što i pokazuje u Evrokupu i francuskom prvenstvu. Očekujemo izuzetno tešu utakmicu a ono što bih zaista voleo je da navijači ponovo dođu i podrže nas da napravimo što bolji rezultat i u Evrokupu, poručio je Obradović.

Obradović je istakao da Metropolitan sa klupe predvodi odlični Vensan Kole.

- Vodi ih izvanredan trener, Vensan Kole. Činjenica je da su prvi u Francuskoj, igrali su protiv obe evroligaške ekipe - Monaka i Asvela. Dobili su Asvel skoro 20 razlike, ukoliko se dobro sećam. Igraju jako organizovano - analizira Obradović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)