"POGAĐAM U GLAVU TRI OD PET PUTA" Čuveni as odigrao poslednji meč sa Đokovićem, uzeo snajper u Zagrebu i stigao u Kijev

Novosti online

16. 03. 2022. u 18:19

SVE je više ukrajinskih sportista koji uzimaju oružje u ruke.

ПОГАЂАМ У ГЛАВУ ТРИ ОД ПЕТ ПУТА Чувени ас одиграо последњи меч са Ђоковићем, узео снајпер у Загребу и стигао у Кијев

Foto AP

Sergij Stakhovski je bio prvi poznatiji sportista iz Ukrajine koji je rešio da se puškom odupre Rusima, potom je to učinio i selektor teniske reprezentacije Andrej Medvedev, a danas se iz Kijeva oglasio i Aleksandr Dolgopolov.

U pitanju je 33-godišnjak koji je prilično interesantnu tenisku karijeru završio 2021, odigravši poslednji meč u karijeri protiv Novaka Đokovića, na mastersu u Italiji.

Nije tada znao da mu je to bio poslednji takmičarski nastup, nego je potom usledila operacija zgloba ruke, koja izgleda nije uspela, pa je morao na novi hirurški zahvat i... Shvatio je da je za njega "beli sport" prošlost.

A ono što vidi kao svoju sadašnjost i svoju budućnost je - odbrana Ukrajine.

O tome je nekada 13. teniser sveta (koji je, inače, svih šest duela sa Noletom izgubio), obavestio javnost ove srede.

Naime, on je u nekoliko "Instagram priča" obelodanio da je zbog čitave siutacije, još dok se govorilo da bi do sukoba moglo da dođe, počeo sa obukom za korišćenje vatrenog oružja.

- U Turskoj me je obučavao bivši profesionalni vojnik. On je s ogromnim zadovoljstvom tome pristupio, razumevši moj cilj, istakao je najpre Dolgopolov i dodao:

- Naravno, za pet do sedam dana ne možeš da postaneš veliki borac, ali s oružjem se već osećam komforno, a s 25 metara pogađam tri od pet puta u glavu, u mirnim, trening-uslovima. Paralelno s tim vežbanjem, planirao sam i povratak nazad. Našao sam nekoliko ljudi koji su se vraćali iz SAD i mi smo, koliko ko je ko mogao, skupili neki novac. Klinci doneli šest pancira iz Amerike, nama i da damo našim braniocima. Sastali smo se u Zagrebu, gde smo hteli da kupimo i termografske kamere, snajperske nišane i drugu opremu za oružane snage Ukrajine. I, posle nekog vremena, uz pomoć mnogih ljudi, prešao sam granicu s Poljskom i sad došao do Kijeva! To je moj dom i mi ćemo ga, s onima koji su ostali da pomognu, štititi onime čime možemo. 

Instagram / Aleksandr Dolgopolov


Na kraju je objavio i sledeće:


- Ne bih da osuđujem one muškarce koji su pobegli, rat je strašna stvar i nije svako spreman za to. Ali, zbog naše voljene Ukrajine, znajte, svako može da da svoj doprinos i ako sebe ne vidite u boju, osetićete duh armije i veru ljudi, samo budite tu i pomozite kako umete i kome možete. Ne bojte se, udružite se, vratite se. Svim našim poznatim ličnostima koji su ostali tu, veliko poštovanje i hvala! Od ovog časa ću, javno i sa meni nepoznatim ljudima, početi da pričam samo na ukrajinskom, pa mi ovih prvih dana ne sudite prestrogo (osmeh). A nastaviću da pišem na ruskom, jer iako su komšije blokirane, mnogi imaju pristup preko VPN-a i treba im donositi sliku realnosti i istine. Pravda je na našoj strani, mi smo na svojoj zemlji i zaštitićemo je. Ostajem u Kijevu, do naše pobede i posle nje, poručio je Aleksandr Dolgopolov, napisavši na kraju pozdrav koji su koristili i ukrajinski fašisti u Drugom svetskom ratu: "Slava Ukrajini".

Instagram / Aleksandr Dolgopolov

 

Tome je dodao i fotografiju pancira, automatske puške, šlema i komentar:

- Nekada sam nosio rekete, a sada ovo.

Instagram / Aleksandr Dolgopolov

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)