ĐOKOVIĆ POKAZAO KAKAV JE ČOVEK: Stahovski otkrio šta mu je Novak poslao (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2022. u 13:43

UKRAJINSKI teniser Sergej Stahoski pre tri dana je izjavio da je Novak Đoković jedini iz vrha svetskog tenisa koji ga je kontaktirao povodom događaja u Ukrijini, a sada je na svom Instagramu objavio detalje njihovog četa.

ЂОКОВИЋ ПОКАЗАО КАКАВ ЈЕ ЧОВЕК: Стаховски открио шта му је Новак послао  (ФОТО)

instagram / stako

- Staho, kako si? Da li si na ratištu? Razmišljao sam o tebi. Nadam se da će se situacija smiriti uskoro. Molim te, reci mi koja je najbolja adresa na koju mogu da pošaljem pomoć. Finansijsku ili bilo kakvu drugu - napisao je Đoković u poruci Sergeju Stahovskom.

FOTO: Instagram/stako_s

Ukrajinac je tokom Noletove sage u Australiji istakao da je naš teniser žrtva političkog ega koji najboljem teniseru sveta nisu dozvolili ulazak u zemlju, iako su to prethodno uradile državne institucije.

- Kada vam sledeći put neko kaže "Sport se ne meša s politikom", setite se 6. januara 2022. kada čisto politički "ego" ne dozvoljava najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju u koju su mu državne institucije dozvolile ulazak - napisao je tada Stahovski, koji je uz poruku tagovao Novaka Đokovića sa simbolom stisnute pesnice.

Takođe, na Tviteru je žestoko kritikovao velikog Novakovog mrzitelja Bena Rotenberga zbog širenja laži o našem asu.

Naime, Sergej je nekada bio prepoznatljiv po svojoj servis-volej igri, mnogi ga se sećaju po pobedi nad Federerom u drugom kolu Vimbldona 2013. godine, a oduvek je bio u odličnim odnosima sa Đokovićem.

Po pokretanju invazije Rusije na Ukrajinu pre sedam dana, 36-godišnji igrač iz Kijeva reket je zamenio oružjem i pridružio se vojnim rezervama, a jedan od onih sa kojima je kontaktirao bio je upravo Đoković.

- Đoković mi je poslao poruku podrške, malo smo i proćaskali. Pokušao sam da kontaktiram sa Rodžerom i Rafom. Žao mi je što su izabrali da ćute. Razumem ih, ovo nije njihov rat - istakao je Stahovski u intervjuu za La Stampu.

Foto: EPA/Printskrin

 

- Imamo podršku sjajnih ličnosti, važno je da se ona nastavi.

Govoreći o ruskim kolegama Danilu Medvedevu i Andreju Rubljovu, kazao je da su oni svesni situacije i da pokušavaju da utiču na smirivanje tenzija.

- Oni su dobri momci, razumeju zverstvo ovog rata. Ako ništa, trude se da urade nešto, drugi ni to. Već sam primio stotine poruka od tenisera širom sveta, koji su šokirani šta se dešava.

Stahovski je odlučio da prekine karijeru i pridruži se vojsci, iako nema nikakvo vojno iskustvo.

- Nemam nikakvo iskustvo, vojna služba nije obavezna u Ukrajini. Ali sam spreman da učinim sve što je potrebno da zaštitim svoju zemlju i sprečim Rusiju da pobedi. Ako to znači da treba da uzmem oružje i branim se pucajući u nekoga, to ću učiniti.

Takođe, podvukao je i da su velike svetske sile krive za situaciju u kojoj se našla Ukrajina.

- Istina je da ništa niste učinili već sedam godina. Da ste uradili ovo što činite sada pre osam godina kada je Krim anektiran, ne bismo bili u ovakvom problemu - zaključio je Stahovski.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!