"TIHI UBICO!" Marija Šarapova optužena da podržava Putina, a objavom je sve kritičare ućutkala

Novosti online

03. 03. 2022. u 18:06

MARIJA Šarpova, nekadašnja zvezda tenisa, našla se na udaru kritičara jer nije osudila dešavanja na relaciji Rusija - Ukrajina, ali nije dugo prošlo do njenog odgovora.

ТИХИ УБИЦО! Марија Шарапова оптужена да подржава Путина, а објавом је све критичаре ућуткала

Foto Instagram/mariasharapova

Čuvena Maša našla se na meti onih koji su je na društvenim mrežama napali jer nije javno osudila Rusiju, njenu domovinu, zbog onoga što se dešava od protekle sedmice.


Bivša najbolja igračica sveta nije se sedam dana oglašavala o stanju u Ukrajini, a za to vreme su joj stizale brojne uvredljive poruke.

Kako je Šarapova rođena u Rusiji, ali već nekoliko godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama, možda i nije bilo čudno što je rešila da mišljenje o rusko-ukrajinskoj situaciji zadrži za sebe, iako je poznata po tome da se često oglašava na društvenim mrežama.

Kritika je bilo i onih u pristojnoj formi, ali i onih drugačijih:

- Imaj hrabrosti... Budi vođa kakav možeš da budeš i zaustavi kraj Rusije!, pisao je jedan od navijača.

Drugi ju je optužio da je "i sama ubica".

- Još uvek si ponosna što si Ruskinja? Tiha ubico! Možda kada bi svaki ruski sportista rekao da ne želi ovaj rat, Rusi u Rusiji bi videli šta se događa.

Uz neke neprimerene rečenice, u kojima je Šarapova bila opisivana kao "bolesna kao i njen vođa, jer ćuti o svemu i dopušta da deca pate", komentari su se ređali i ređali i ređali... sve dok se čuvena Ruskinja nije oglasila.

Na Instagramu je objavila "priču", 24-časovnu objavu, u kojoj je napisala sledeće:

Objava Marije Šarapove na Instagramu / Foto Instagram/mariasharapova

- Ovaj dolazak u Evropu mi je potpuno drugačiji od prethodnih. Teška srca, i uz duboku čežnju za mirom. Najvažnija je sigurnost i budućnost naše dece", napisala je Marija Šarapova, i tako neke koji su je kritikovali prilično zbunila, a one koji su sve vreme bili uz nju, obradovalo što je istakla da je budućnost dece najvažnija.

Primera radi, osam godina je trajalo besomučno ubijanje Rusa u istočnim delovima Ukrajine, iz koje su se dve oblasti, donjecka i luganjska, opredelile za nezavisnost upravo zbog tog terora, a zbog prekjučerašnjeg bombardovanja civila, Rusija je rešila da mlade sportiste izmesti iz tih delova na sigurno, kako bi mogli da nastave da žive i razvijaju se bez straha da će ih neka granata ubiti.

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Na kraju su sankcije uvedene i u tenisu, gde je Rusima zabranjeno da nastupaju u reprezentativnim takmičenjima (iako su aktuelni vladari i Dejvis kupa, za tenisere, i Bili Džin King kupa, za teniserke), dok će individualno moći da se takmiče samo ako se odreknu Rusije.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)