ZVALI SRBINA, PA MU SADA BRANE! "Novak Đoković ima psihičke probleme, neka ostane kod kuće"

Novosti online

20. 02. 2022. u 10:38

NOVAK Đoković "trn u oku" većeg dela sveta. Čovek koga ili obožavaju ili "mrze", ali jedno bi trebali da ga i te kako poštuju.

ЗВАЛИ СРБИНА, ПА МУ САДА БРАНЕ! Новак Ђоковић има психичке проблеме, нека остане код куће

Foto AP

Srbin je možda i jedan od najvećih sportista sveta svih vremena. Rezultate i uspehe mu ne mogu uzeti, ali jedan čovek toliko ne voli Novaka da se to graniči sa ludošću, odnosno opsednutošću da pljuje Đokovića. 

Reč je o Adrijanu Panati, osvajaču Rolan Garosa iz 1976. godine. On koristi svaku priliku da "pljune" na Srbina.

- Video je Boga, ima problem, ne radi dobro. Čovek koji ima 29 godina i 300 miliona dolara na bankovnom računu, a angažovao je gurua. Ima psiholoških problema. To je guru koji svim obećava mir i ljubav - izjavio je pre nekoliko godina Italijan koji je poznat i po izjavi.

- Kada Federer igra dobro on je i dalje bolji od tebe, dragi Đokoviću, posebno na dva dobijena seta - rekao je svojevremno Panata, koji je ljubomoran na silne uspehe Novaka u odnosu na taj jedan njegov gren slem.

I nije se zaustavio samo na prozivkama na račun Srbina, sada Adrijano želi da zabrani Novaku Đokoviću da se pojavi na mastersu u Rimu, odakle je najbolji teniser sveta već dobio poziv.

FOTO: AP

 

Naime, Valentina Vacali, podsekretarka za sport Italije, rekla je za "Republiku" da Novak slobodno može u Italiju da dođe i igra na turniru serije 1000 bez vakcinacije.

- Što se tiče tenisa, "pojačani" zeleni sertifikat nije predviđen. Ako Đoković želi da dođe i igra, on će to moći da uradi - istakla je Vacali.

Međutim, Panati to ništa ne znači, pa je krenuo sa kampanjom u razgovarau sa italijanskom novinskom agencijom Adnkronos gde je izrazio svoje neslaganje sa razvojem događaja.

- Moje lično mišljenje o Novaku Đokoviću se ne menja i ponavljam ga i sada: za mene, ili će se vakcinisati ili bi mu bilo bolje da ostane kod kuće. Očigledno, ne odlučujem ja. Ali pravila turnira moraju biti u skladu sa italijanskim zakonima i uredbama. Ako zakon to dozvoljava, onda on može da igra.

Italijan prepisuje taktiku Australijanaca, pa smatra da bi izuzeće za nevakcinisanog igrača poslalo "pogrešnu poruku" javnosti.

- Verujem da zakon mora da bude isti za sve. Dopuštanje njegovog učešća, naprotiv, izaziva sve veću konfuziju dajući pogrešnu poruku. Smatram da je njegovo prisustvo neprihvatljivo", rekao je Panata.

Adrijano Panata foto EPA

 

Ovaj 71-godišnjak je čak naveo i Australian open 2022. kako bi opravdao svoje tvrdnje.

- To je, na primer, bio je sjajan turnir i bez njega. Isto važi i za ATP Rim, koji bi postigao veliki uspeh iu njegovom odsustvu. Dakle, mislim da nije od suštinske važnosti da pričamo o tome - zaključio je pakosni Italijan.

Ružan potez Italijani, koji se nadamo ništa i ne pita u Rimu, ali ni u svetu tenisa, ali da je kampanja krenula jeste. Nadamo se da to neće uticati na Đokovića da pokori Dubai naredne sedmice, ali i sve turnire koji su pred njim i na kome mu dozvole da učestvuje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati