"SHVATI, ĐOKOVIĆU!" Američki novinar žestoko napao Novaka

Novosti online

07. 02. 2022. u 22:02

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković ponovo se našao na udaru jednog dela svetske javnosti. Ovoga puta je američki novinar i kolumnista Mak Engel žestoko je napao srpskog asa.

СХВАТИ, ЂОКОВИЋУ! Амерички новинар жестоко напао Новака

Foto AP

On smatra da ponašanje svetskog broja jedan "nije bilo primereno" dok je boravio u Australiji.

Iako je Engel pisao o ATP turniru u Dalasu (6-12. februar), priču je potpuno usmerio ka Đokoviću umesto nadmetanju u ovom američkom gradu.

Đoković je problem tenisa

- Novak Đoković ne bi igrao na Dalas openu čak ni kad bi nosio pet maski i primio tri vakcine. Igrač Đokovićevog kalibra uvek preskače ovaj nivo ATP turnira jer mu se može - počeo je Engel i nastavio:

- Ovaj momak mora da prihvati da iako je možda najbolji teniser u istoriji sporta, pravila i za njega važe. Uskoro će saznati, ako već nije, da je Novaku Đokoviću više potreban profesionalni tenis nego što je tenisu potreban Novak Đoković. Ovde se ne radi o tome da li su pravila dobra, da li imaju smisla, to je druga priča. Reč je o pravilniku koji on odlučuje da zaobiđe ili da bude iznad, jer je on Novak Đoković. U ovom trenutku njegovog života 999 od 1000 pravila ne važe za njega jer je on Đoković, ali se konačno pojavilo jedno koje je iznad njega. Đoković je broj jedan na svetu. Ali i pre Novaka je bio broj jedan i biće i posle. Njegova nespremnost da se pridržava pravila koštala ga je da osvoji sva četiri grend slema u 2022. godini i verovatno će ga držati iza Rafaela Nadala po broju grend slem titula. Barem još godinu dana.

Novinar je za kraj poručio da je svaki turnir veći od bilo kog igrača.

- Ono što će Đoković morati da shvati, ako već nije naučio, je ista ona lekcija koju su naučili Tajger Vuds, Naomi Osaka i drugi. Na kraju prihvatite da su turniri koji su ih učinili bogatim i slavnim postojali mnogo pre nego što su oni pojavili i nastaviće se dugo nakon što ih ne bude. Tenis je bolji kada igra Đoković, ali mu on nije potreban. Ili će pravila za grend slem da se menjaju ili će Đoković morati da igra po njima jer je konačno pojavio jedno iznad kojeg on nije - zaključio je Engel.

Napadi na najboljeg tenisera planete ne prestaju, pa ostaje da se vidi da li će sve to uticati na Novaka koji se sprema za turnir u Dubaiju (21. -26. februar).

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna