BAUMGARTNER NE PRIZNAJE AO BEZ NOVAKA! "Ko god da osvoji to neće biti pobeda jer ne igra Đoković"

O. M.

22. 01. 2022. u 14:23

KO god da osvoji ovogodišnje krnje izdanje Australijan opena, priznao to ili ne, prihvatiće šampionske počasti sa rezervom, baš kao što će o budućem šampionu misliti i većina stručnjaka i ljubitelja tenisa, iako će i među njima biti onih koji to neće priznati.

БАУМГАРТНЕР НЕ ПРИЗНАЈЕ АО БЕЗ НОВАКА! Ко год да освоји то неће бити победа јер не игра Ђоковић

Foto: AP

Razlog, naravno, leži u činjenici da u Melburn parku nema apsolutnog šampiona Ozi opena Novaka Đokovića, kome je na brutalan način oduzeto pravo da brani titulu i ispiše neke nove stranice teniske istorije.

Austrijski padobranac i ljubitelj ekstremnih sportova, Feliks Baumgartner, svetski rekorder u visini skoka iz stratosfere (39,069m), jedan je od onih koji veruju da je AO izgubio na vrednosti izostankom najvećeg tenisera svih vre

– Ko god da osvoji ovogodišnji AO, to neće biti prava pobeda jer ne igra Novak Đoković i tačka – napisao je Baumgartner na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

I zaista, sve podseća na onaj Ju-Es open koji je, ni kriv ni dužan, osvojio Dominik Tim, nako što je Novak proteran zbog nenamernog udaranja lopticom linijske sutkinje.

Federera nema, a on ionako ne bi osvojio, Nadal je tu, ali i bez Đokovića ima male šanse da osvoji pehar koji je prvi i jedini put podizao 2009. godine.

Zverev i Medvedev dokazali su da mogu da osvoje turnir na kome igra i Nole, uostalom, baš njih dvojica su ga sprečili da prošle godine osvoji kalendarski Zlatni slem. Pa, iako su oni projektovani finalisti i za očekivati je da će jedan od njih osvojiti prvi gren slem sezone, ostaće gorak osećaj da na putu do slave nisu naleteli na najveću prepreku – Novaka.

Oni su, uz Cicipasa i Beretinija koji su takođe pokazali da imaju čime da se suprotstave Đokoviću, budućnost svetskog tenisa, a osim toga su i dobri momci i među retkima koji su našem Noletu pružili podršku u ovim teškim danima.

Danil ili Saša će, izvesno je to, uskoro zameniti Novaka na čelu ATP liste, mada se to neće desiti posle finala AO jer je ATP doneo razumnu odluku da bodovi sa prošlogodišnjeg izdanja ostaju do isteka 52 nedelje od odigravanja.

To će Đokoviću dati vremena da razmisli o narednim potezima, a nadamo se da će u međuvremenu i pandemija popustiti, kao što i ima nekih najava, pa vakcinacija više neće ni biti obavezna. Bilo bi idealno da Novak osvoji treći Rolan Garos i time kompletira treći Grend slem karijere (osvoji svaki grend slem turnir najmanje tri puta), što nikad nikome nije uspelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati