BEZ VAKCINE NA VIMBLDON: Novak Đoković dobrodošao na Ostrvo

Goran Čvorović - Specijalni dopisnik iz Pariza

21. 01. 2022. u 08:26

RAZVOJ epidemiološke situacije u Velikoj Britaniji je takav da bi Novak Đoković mogao da se nada da će zaigrati na Vimbldonu, čak i ako nije vakcinisan!

БЕЗ ВАКЦИНЕ НА ВИМБЛДОН: Новак Ђоковић добродошао на Острво

FOTO: Tanjug

Najnovije najave iz britanskog političkog vrha skreću pažnju da bi u ovoj zemlji uskoro s kovidom moglo da se živi kao da je reč o običnom gripu.

Britanski premijer Boris DŽonson je najavio da se već od 27. januara ukida većina restriktivnih mera, kao što su nošenje maski, rad od kuće i sanitarna propusnica koja neće biti potrebna za noćne klubove i određena velika okupljanja.

- Kada kovid postaje endemska bolest, treba da zamenimo pravne obaveze savetima i preporukama - poručio je DŽonson.

Britanski premijer je najavio i da ne namerava da 24. marta produži obavezu izolovanja pozitivnih slučajeva, ističući da "neće pravno obavezivati ljude da se izoluju ako imaju grip", aludirajući na odnos prema kovidu koji bi vlasti mogle da imaju u bliskoj budućnosti.

Britanski ministar zdravlja Sadžid DŽavid je s tim u vezi poručio da "treba da naučimo da živimo s kovidom na isti način kao što smo naučili da živimo s gripom".

Foto AP

 

To bi mogla da bude velika šansa za Novaka da zaigra na Vimbldonu. Istovremeno, s druge strane Lamanša, francuske vlasti tek uvode vakcinalnu propusnicu, ali opozicija već kritikuje ovu meru kao zakasnelu. Virus u Francuskoj "kasni" otprilike dve sedmice za Velikom Britanijom, pa je velika verovatnoća da bi i u Parizu uskoro mogli da imaju sličan pristup. Za sinoć je već bilo najavljeno popuštanje određenih mera i u Francuskoj. Eto nade i za Rolan Garos...

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

NEVIĐEN SKANDAL: Novak Đoković ostaje bez prvog mesta zbog odluke ATP-a