VTA I ĐOKOVIĆEV PTPA PODRŽALI ČEHINJU! Voročova preti tužbom: "Australija da mi nadoknadi troškove ili idemo na sud"

Novosti online

12. 01. 2022. u 18:48

MUŠKOJ teniskoj asocijaciji, ATP, trebalo je skoro pet dana da se izjasni po pitanju problema Novaka Đokovića sa vizom, a konačno se oglasila i VTA, ženska teniska asocijacija, povodom problema koje su australijske vlasti napravile Čehinji Renati Voračovoj.

ВТА И ЂОКОВИЋЕВ ПТПА ПОДРЖАЛИ ЧЕХИЊУ! Ворочова прети тужбом: Аустралија да ми надокнади трошкове или идемо на суд

EPA/EFE

Voročova je u subotu napustila Australiju, pošto joj je nekoliko dana pre toga ukinuta viza. Ona je u Australiju stigla nekoliko dana pre Đokovića, prvo je puštena u zemlju i čak odigrala jedan meč na turniru u Melburnu, a zatim je, tek pošto je izbio problem sa Novakom i ona smeštena u zloglasni hotel Park.

Za razliku od srpskog tenisera, Voračova je odustala od borbe za svoja prava, navodno zato što nije znala da ima pravo da se žali, ali verovatniji razlog je taj što žalba nije nimalo jeftina - samo advokati odbrane koštaju i do 250.000 dolar, plus troškovi suđenja u slučaju da se izgubi spor.

- Komplikacije koje su poslednjih nekoliko dna iskusili neki igrači i igračice i to prateći uputstva za traženje medicinskog izuzeća vrlo su razočaravajuće - navodi se u sapoštenju VTA. 

- Renata Voračova poštovala je sva uputstva i procedure, inicijalno joj je odobreno izuzeće, započela je učešće na turniru i ond joj je viza povučena iako nije uradila ništa loše. Nastavićemo da sarađujemo sa vlastima kako bismo ove nesrećne događaje razjasnili - dodaje se u saoptenju VTA.

Voračova je u izjavi za RTL izrazila nadu da će joj AO bar kompenzovati troškove putovanja i boravka u Melburnu, kao i potencijalnu nagradu sa turnira za koju je uskraćena neigranjem

- Samo avionska karta me koštala 2.460 evra, a putovao je i moj trener sa mnom. Takođe, platila sam hotel, treninge, a ostala sam i bez moguće nagrade sa turnira.  Nadam se da će oni povući pravi potez i da nećemo morati da pokrećemo pravne korake - rekla je Čehinja.

Oglasila se i PTPA, Novakova Asocijacija profesionalnih igrača i igračica tenisa, 

- PTPA veruje da bi pravna sigurnost trebalo da bude najvažniji princip u svakom demokratskom društvu. Nastavićemo da podržavamo igrače i borimo se za njihova prava. Zahvalni smo što je gospođa Voračova bezbedna i unapred se radujemo njenom povratku na teren - navode iz PTPA.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti