NOĆNA MORA BEZ KRAJA: Ako Novak pobedi, a Australija se žali, Đoković bi mogao u pritvor?!

Novosti online

09. 01. 2022. u 11:22

ČEKAMO ponoć po srednjeevropskom vremenu kada će biti poznata sudbina srpskog tenisera. Novak će pred Federalni sud u Melburnu izaći u 10 časova.

НОЋНА МОРА БЕЗ КРАЈА: Ако Новак победи, а Аустралија се жали, Ђоковић би могао у притвор?!

FOTO: Tanjug

Nakon što je odbijen zahtev australijskih vlasti, a sve veći broj pravnika je na strani srpskog tenisera postalo je jasno da mu rastu šanse u ovom slučaju, a to naglašava i izjava Krega Tilija.

Ipak, četiri scenarija su pred Đokovićem.

Pobeda Đokovića

Ukoliko sudija Entoni Keli odluči da je pravo na Novakovoj strani, to će poništi otkazivanje vize. Nema sumnje da bi to istovremeno bio ogroman udarac za australijsku vladu, koja već dve godine drži svoje stanovnike u uslovima jakog lokdauna, koji je popuštan na trenutke.

Advokati srpskog tenisera su već na 35 strana pred suđenje predstavili zašto misle da Novak treba da dobije slučaj i tražili da se Đoković oslobodi iz pritvora ne kasnije od 17.00 časova po australijskom vremenu.Tražili su da sudija presudi po ovom slučaju što je pre moguće, uzimajući u obzir da Australijan open počinje za sedam dana.

FOTO: Tanjug

Žalba Australije

Ako Đoković pobedi, nema sumnje da će Australija uložiti žalbu na to, rekao je Kristofer Levingston, poznati stručnjak za migraciono pravo koji ima više od 20 godina iskustva.

Da problem bude još veći, Novak bi morao da bude u migracionom hotelu užasa dok se slučaj ponovo ne analizira.

Pobeda Australije

Ako slučaj pripadne australijskoj vladi, vrlo lako bi se moglo desiti da se Novak "izmesti" iz zemlje prvim sledećim avionom. U četvrtak je Ministarka unutrašnjih poslova, Karen Endrjuz rekla da neće uklanjati Đokovića dok traje proces.

Taj nalog ističe u 16.00 po australijskom vremenu u ponedeljak. Levingston tvrdi da po zakonu, ministar samo mora da pokaže da nosilac vize može da bude rizik po zdravlje, bezbednost ili dobro Australijanaca.

Ali čak i ukoliko Australija pobedi, srpski teniser može da se žali.

Žalba Đokovića

Ako izgubi, vrlo je moguće da će najbolji na svetu uložiti žalbu na to. Isto smatra Džon Findli, koji se takođe bavi migracionim i porodičnim pravom u Australiji.

U tom scenariju, Đokovićevi advokati bi tvrdili da postoji greška u komunikaciji i tražili bi "rupu" u zakonu. Problem je što i tada Novak ne bi mogao da se šeta slobodno po zemlji dok se slučaj konačno ne razreši.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

(Novosti/Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju