TENISKO ČUDO: U istom danu dva najneverovatnija poena u istoriji (VIDEO)

D. N.

07. 12. 2021. u 18:51

TENIS je, zahvaljujući vetru, dobio dva istorijska poena, kakva dosad nisu viđena.

ТЕНИСКО ЧУДО: У истом дану два најневероватнија поена у историји (ВИДЕО)

Foto: Ilustracija

Scene zabeležene tokom čelendžera u Antaliji dugo će se prepričavati.

Za prvi poen koji će se pamtiti pobrinuo se i serviser Ivan Nedelko iz Rusije, ali i vremenske (ne)prilike. Ruski teniser je protiv favorita, Čea Ilkela iz Turske, pri zaostatku od 0:2 servirao lukavo, a atipično - "ispod ruke". Nadao se da će to bar malo zbuniti suparnika, no snažan udar vetra tako je felširao i usporio lopticu, da je ona odmah po padu u deo terena domaćeg igrača počela naglo da se primiruje, pa 144. teniser sveta nije imao nikakve šanse da je stigne.

Ali, možda još neverovatniji poen desio se na meču između Dukčija Lija iz Južne Koreje i Fabijana Marozana iz Mađarske.

Naime, kada je u jednoj razmeni udaraca četvrti put došao na red da lopticu zahvati reketom mađarski teniser, usled jakog vetra on je to učinio ramom, pa je ona otišla "nebu pod oblake". Marozan je bio ubeđen da je izgubio poen, ali se onda desilo pravo malo čudo - loptica je "odneta" na suparničku polovinu terena, i to pod takvim uglom i uz takvo odbijanje od tla, da je rival sa Dalekog istoka ostao nemoćan.

Inače, Li je i pored ovog neverovatnog, a izgubljenog poena, dobio meč (6:4, 6:1), dok je zbog vremenskih neprilika prekinut duel Ilkela i Nedelka pri rezultatu 2:1.


BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)