SRBIJA PALA U DRAMI! Đoković igrao dvaput, Nemci sprečili preokret, zebnja za četvrtfinale!

Novosti online

27. 11. 2021. u 18:54 >> 23:33

TENISKA reprezentacija Srbije izgubila je od Nemačke sa 1:2 u 2. kolu Dejvis kupa. I to kako.

СРБИЈА ПАЛА У ДРАМИ! Ђоковић играо двапут, Немци спречили преокрет, зебња за четвртфинале!

FOTO: AP/Tanjug

Najpre je Dominik Kepfer pobedio Filipa Krajinovića, potom je Novak Đoković savladao Jana-Lenarda Štrufa, pa je dubl Đoković - Nikola Ćaćić poražen od još uvek nesavladanih u ovom takmičenju, Kevina Kravica i Tima Puca.

Ovime je naša nacionalna selekcija propustila priliku da već sada obezbedi prvo mesto u grupi, pa će tek posle nedeljnog okršaja Nemačka - Austrija saznati da li će biti prva i u utorak igrati četvrtfinale.

Sjajan okršaj viđen je u dvorani u Inzbruku. Pravi teniski dubl epik i prava je šteta što publike nema koja bi sigurno uživala u majstorijama četiri sjajan igrača.

Prvi set je baš kao i većina meča bio izjednačen. Razmenjen je po jedan brejk, pa jedan potez koji je izveo Tim Puc rešio uvodni deo igre.

FOTO: AP/Tanjug

Nije se Srbija predala, a i zašto bi! Podigli su Novak i Nikola novi igre, rivali su popustili, a u drugom setu je ključan bio osmi gem kada je naš dubl napravio brejk. Treba reći i da je gem ranije spasena brejk lopta.

Nastavili su u dobrom ritmu i u odlučujućem setu Srbi, oduzeli rivalima servis i dobro igrali. No, onda je usledio pad, Nemačka se vratila. Ipak, Đoković i Ćaćić su u 11. gemu imali dve brejk prilika, i sve je mirisalo da će ponovo doći do prednosti, ali to se nažalost nije desilo i ponovo se otišlo u taj-brejk.

U ključnim trenucima meča servis je izdao Srbiju - nijedan prvi nisu ubacili naši teniseri i znali su to da kazne Kravic i Puc i donesu pobedu Nemačkoj u ovoj fantastičnom dubl okršaju koji je trajao dva sata i 13 minuta.

Nemačka sutra od 16 sati igra protiv domaćina Austrije i u slučaju pobede plasiraće se u četvrtfinale.

Ukoliko Austrija pobedi Srbija će završiti kao prva u grupi, ali u slučaju poraza, naša reprezentacija bi morala da gleda druge rezultate i da se nada da kao druga može da se domogne eliminacione faze turnira.

Treći set: Srbija - Nemačka 6:7(5), 6:3, 6:7(5)

6:7(5) - Srbija je izgubila od Nemačke. Uspela je Nemačka da slavi na kraju. Đoković i Ćaćić nisu ubacili nijedan prvi servis u taj-brejku.

6:6 - Dobro je! Nije bilo problema i taj-brejk odlučuje pobedika i to da li će Srbija proći već danas u četvrtfinale.

5:6 - Velika šteta. Bili su zreli Nemci da izgube servis posle maratonskog gema. Imala je Srbija dve brejk lopte, ali se naš rival izvukao i sada je pritisak prebačen na Nikolu Ćaćića koji će servirati za ostanak u meču.

5:5 - Počelo je poenom Kravica posle dobrog riterna. Ipak, od tada je Srbija odlično zaigrala i dobila gem bez većih problema.

4:5 - Tri vezana gema rivala Srbije. Sve se okrenulo za 360 stepeni i sada Đoković servira za ostanak u meču. Ponovo su se Kravic i Puc su povratili samopouzdanje i ponovo izgledaju dobro na terenu.

4:4 - Kakva drama u dvorani u Inzbruku. Vratila je Nemačka brejk. Bilo je 15:40, Novak i Nikola su to spasili, ali nisu mogli treću brejk priliku i sada se ponovo igra od nule.

4:3 - Kevin Kravic je fantastičan dubl igrač i greške koje je napravio su veoma retke. Poslao je dva smeča u veliki aut. Iznervirao se 14. dubl igrač sveta i bacio reket. Srbija ipak nije iskoristila te poklone da napravi brejk, a bilo je 30:40.

4:2 - Đoković izvrsno servira i dok god je tako naša reprezentacija je mirna. Sa mnogo samopouzdanja igaju ova srpska tenisera i krupnim koracima ka četvrtfinalu.

3:2 - Izgledalo je da Nemačka ide ka osvajanju gema u kojem neće biti problema, Srbija je od 40:0 došla do 40:30, no nije bilo snage za preokret. Kravic je odigrao sjajno na mreži i svi voleji su mu bili neodbranjivi.

Novak Đoković/Tanjug/AP

3:1 - Sjajan gem za naš dubl i Ćaćića. Došli su igrači čiji je selektor Viktor Troicki do pet asova u meču, a prvi je zabeležio Nikola. Ipak, najvažnije je da "orlovi" čuvaju prednost brejka.

2:1 - Izgubio je samopouzdanje Puc i počeo je da pravi početničke greške, što je Srbija iskoristila i stigla do veoma važnog brejka. Đoković ja fantastično riternirao i pokazao zašto mu u tom segmentu nema ravnog.

1:1 - Iako su Đoković i Ćaćić takođe prepustili dva poena rivalu, dobili su gem bez nekih pretnji rivala, a Novak je asom okončao drugi gem trećeg seta.

0:1 - Nemačka je počela servisom treći set. Puc je ponovo dobar bio u početnom udarcu, naš dubl je došao do 15:15, no to je bilo sve i u ovom setu je Srbija ta koja će juriti rezultat.

Drugi set: Srbija - Nemačka 6:7(5), 6:3

6:3 - Nije bilo problema na servis Noleta. Lak gem je dobila Srbija i na taj način odvela meč u odlučujući treći set. Gem je okončan sjajnim volejem na mreži Nikole Ćaćića. Bravo, momci!

5:3 - Strašan gem Srbije! Napravili su Novak i Nikola brejk sa nulom. Fantastično su riternirali i sada su u situaciji da Đoković svojim servisom reši drugi set.

4:3 - Au kakav gem. Dobro su počeli Ćaćić i Đoković, poveli sa 30:0, a onda su naši rivali vezali tri poena i došli do brejk lopte. Ipak, tada je Puc posle razmene paralela sa Ćaćićem izbacio loptu u aut, a potom je naša selekcija dobila još dva poena i uspela je da dobije gem.

3:3 - Tek drugi put je Srbija na servis protivnika počela gem sa 0:15, ali je Puc ponovo pronašao pomoć u servisu i uz par grešaka našeg dubla Nemačka je stigla do novog izjednačenja u drugom setu.

3:2 - Odličan je bio Đoković na servisu, zabeležio je dva asa i osvojio još dva poena iz igre. Jako važan gem dobila je naša selekcija i nastavlja poteru za brejkom.

2:2 - Previše lako Nemci dobijaju gemove u kojima serviraju. Pukla i žica Novak tokom jednog riterna, a gem je okončan laganim smečom Puca na mreži. Na servisu je najbolji teniser sveta u singlu.

2:1 - Ponovo Srbija vraća prednost na svoju stranu. Dobar servis gem za Ćaćića. Čeka se još brejk za potpuni povratak u meč.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

1:1 - Neverovatno igra nemački dubl, a posebno Puc. Fantastično servira, a u ovom gemu koji je okončan asom je ubacio svih pet prvih servisa. Nema šta, vidi se da Kevin i Tim igraju isključivo dubl.

1:0 - Bilo je bitno dobro otvoriti drugi set i to su naši momci uradili. Nije bilo problema na Novakov servis, pošto su rivali osvojili samo jedan poen.

Prvi set: Srbija - Nemačka 6:7(5) 

6:7(5) - Set za Nemce! Poveli su Kravic i Puc sa sa 4:1, naši uspeli da se približe na poen zaostatka, no onda su nemački teniseri s dva uzastopna dobra poteza "otišli" na 6:5 i tako došli do tri uzastopne set-lopte. Dve nisu iskoristili usled dobrih Noletovih servisa, ali je Tim Puc asom nadmudrio Ćaćića koji je očekivao da će mu loptica ići levo, a otišla je desno pokraj njega - za konačnih 7:5 u korist nemačkog para. 

6:6 - Posle 40 minuta igre, uz odlične servise Ćaćića, srpski dubl je izbori taj-brejk koji će i odlučiti ishod prvog seta.

5:6 - Fantastično igra nemački dubl. Maltene nije važno ko od dvojice takmičara servira, poeni su im prilično impresivno "građeni", a imali su i sreće kada su im naši "zapretili" sredinom gema. Borba se nastavlja, serviraće Nikola Ćaćić, i to da bi izborio taj-brejk.

5:5 - Tri direktna poena iz Novakovih servisa, ne daju se Srbi! Sjajna igra naših protiv momaka koji, podsetimo, nisu nikada izgubili u Dejvis kupu.

4:5 - Nastavljaju Nemci da dobro igraju u svojim servis-gemovima posle onog brejka Srbije... Kevin Kravic je uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis vratio rezultatsku prednost rivalima naše nacionalne selekcije. 

4:4 - Odlično Nikola Ćaćić igra, odlično. Digao je na noge celu našu "klupu" jednim izvrsnim lobom, a nedugo zatim obezbedio osvajanje gema i novo izjednačenje.

3:4 - Puc "uzvraća udarac". Maltene sam osvaja gem za Nemačku, bez izgubljenog poena.

3:3 - Đoković odlično servira ovoga puta. Samo poen za rivale, Srbija je izjednačila, a pre samo 5, 6 minuta je bilo 1:3 za Nemce.

2:3 Brejk Srbije! - Kakav odgovor Noleta i Nikole! Majstorijama su izgradili prednost od 0:40, potom je Kravic odservirao as, ali spasa za nemački tandem potom nije bilo. Odmah su uzvratili udarac Đoković i Ćaćić!

1:3 Brejk Nemaca! - "Napali" su nemački teniseri Ćaćićev servis i to im se isplatilo. Za tili čas su poveli sa 15:40, Novakov mladi kolega je uspeo da osvoji naredni poen, ali se u sledećoj razmeni Đoković previše pomerio ka sredini, što je Puc iskoristio za direktan poen paralelom...

1:2 - Dobro se bore srpski teniseri, imaju i neke vrhunske poteze, ali "čuvaju" servis rivali. Tim Puc je prilično impresivno otpočinjao razmene udaraca, što je uz nekada najboljeg dubl igrača na svetu, Kravica, bilo dovoljno da taj dubl dođe do novog vođstva.

1:1 - Đoković je izvanredno odservirao svoj prvi servis-gem u meču odluke. Samo poen su izgubili naši, nerešeno je. Serviraće Tim Puc, 18. na svetskoj rang listi dubl igrača.

Novak Đoković i Nikola Ćaćić - FOTO: TSS/Neda Miletić

0:1 - Iako je Nikola Ćaćić imao jedan "ritern u stilu Novaka Đokovića", prvi gem su, prilično impresivnom igrom, na servise Kevina Kravica osvojili Nemci.

21.15 - Meč je počeo, Kravic će servisima "otvoriti" ovaj duel.

20.06 - Neverovatan meč čeka naše reprezentativce. Jer, Kevin Kravic je do pandemijskog prekida prošle sezone bio najbolje rangirani dubl igrač sveta (trenutno je 14. na ATP listi tenisera koji se nadmeću u parevima), a Tim Puc je 18. I, što je posebno impresivni, nijedan od njih - nikada nije izgubio u Dejvis kupu! Kravic ima 3-0, a Puc 4-0 u ovom nadmetanju.

20.52 - "Pala" je odluka! Novak Đoković će igrati dubl, ali mu partner neće biti Filip Krajinović, već Nikola Ćaćić! Očekuje se da će odlučujući meč početi oko 21.20. Podsetimo, pobeda u dublovima donosi ukupnu pobedu u susretu Srbija - Nemačka. A ako naši savladaju Nemce danas, obezbediće prvo mesto u grupi, time i priliku da, ako u utorak prebrode četvrtfinale, imaju dva slobodna dana do polufinala koje je svakako u petak. A ako naši ne budu prvi u grupi, već kao jedan od drugoplasiranih timova igraju u četvrtfinalu, onda ih naredni nastup čeka ili u sredu ili u četvrtak (u zavisnosti koji budu na "tabeli drugoplasiranih"), što otežava posao u eventualnom polufinalu, zbog manje vremena za odmor.

20.32 - Pobeda, 6:4 u drugom setu! Đoković je "odservirao" trijumf, iako se rival ponadao na 30:30 da bi možda mogao do brejka. Ipak, usledio je as našeg reprezentativca, koji nije iskoristi prvu meč loptu, ali drugu jeste i to na drugi servis. Uslediće kratak predah, pa odlučujući susret dublova. Za Srbiju su, pre nego što je ovaj teniski megdan počeo, bili prijavljeni Novak Đoković i Filip Krajinović, za Nemce Kevin Kravic i Tim Puec, a videćemo šta će selektori definitivno odlučiti...

5:4 - Nije se mnogo trudio Đoković u gemu u kome je servirao njegov rival. Očigledno je da se potpuno koncentrisao na svoj servis-gem, u kome će servirati za pobedu.

Novak Đoković - Tanjug/AP

5:3 - Auh, napeto. Najduži gem drugog seta, sedam odigranih poena pre nego što je Đoković slomio otpor sve boljeg suparnika. Imao je Štruf lepu priliku na 40:40, ali se Novak pobrinuo da na toj nadi sve i ostane.

4:3 - Ne da se Štruf. Gubio je sa 0:15 i 15:30, ali i ovoga puta je, kao u dva ranija navrata u ovom meču, napravio preokret.

4:2 - Majstorski igra Nole u gemovima u kojima servira. Na 30:0 je izgubio jedan poen, ali to je bio jedini u ovom segmentu igre.

3:2 - Sve zanimljivija borba. Odlično u ovim momentima igra Nemac, u pravom "ratu nerava" posle 40:40 na njegove servise osvojio je dva poena i primakao se na gem zaostatka. Ali, i dalje Nole ima brejk prednosti, a sledeći će i servirati.

3:1 - Kakav povik Đokovića! Na 30:30 je izdržao veliki nalet rivala, pa bekhend dijagonalom naterao Nemca na grešku, a onda iz sveg glasa to proslavio. Koji tren kasnije, osvojio je "svoj" gem i zadržao prednost brejka.

2:1 - "Prekopiran" je scenario iz prve deonice. I tada je Nole osvojio dva uvodna gema, a onda je Nemac servisima došao do svog prvog osvojenog. I on, ovoga puta, kao Đoković u prethodnom, uz samo jedan izgubljen poen.

2:0 - "Nole ekspres". Uz samo jedan izgubljen poen, Đoković je udvostručio prednost u drugom setu.

1:0 -  Brejk Đokovića! I problem sa sudijom. Odigrao je Nole izvrsno na ne baš impresivne servise rivala, ali je u jednoj situaciji, nezadovoljan svojim potezom, opsovao. Španski sudija Haume Kampistol ga je opomenuo, jer su arbitri dobili instrukcije da, "prepoznajući psovke na maternjim jezicima", javno opomenu one tenisere koji im pribegnu. Nole je zbog te opomene, po završetku meča, došao do sudije i popričao u četiri oka s njim. Nije bilo svejedno Špancu, jer Đoković uopšte nije bio zadovoljan pomenutom odlukom. Podsetimo, posle prve javne opomene, ako dođe do druge - vinovnik incidenta gubi poen. 

6:2 - Set za Đokovića! Samo 28 minuta je trajala prva deonica ovog veoma važnog meča, u kome Nole mora da pobedi da bi Srbija sačuvala šanse za trijumf nad Nemcima i prvo mesto u grupi, time i lakši raspored u završnici Dejvis kupa. Lakši, u smislu da prvo mesto u grupi znači četvrtfinalni nastup u utorak, a ne u sredu ili četvrtak, jer je je polufinale u petak, a finale u nedelju, pa bi bilo vrlo značajno da, kao prvi u grupi, naši imaju dovoljno vremena za odmor između četvrtfinala i, priželjkivanog, nastupa u polufinalu.

5:2 - Brejk Đokovića! Kakav gem našeg asa... nestvarna igra. Vodio je Nemac sa 40:15, a onda je četiri poena u nizu osvojio Novak, i to fantastičnim nastupom s osnovne linije. Malo njegove bravure, malo "klecanje kolena" Noletovog rivala usled majstorija najboljeg na svetu i - Đoković je na gem od osvajanja prvog seta. Pritom će on sledeći servirati.

4:2 - Sve zanimljiviji meč. Nole je,  istina, vodio sa 40:0 pa izgubio dva naredna poena, jedan zbog vrlo loše procene, ali je na kraju "dodao gas" i odmakao se ponovo na dva gema razlike.

3:2 - Auh, kakve prilike da se već sada reši prvi set... Nole je vodio 15:40 i imao dve brejk prilike, ali obe je Nemac "anulirao", potom preokrenuo rezultat i osvojio sopstveni servis-gem.

3:1 - Kako igra Nole na početku! Od četiri dosadašnja gema, tri je on osvojio, a i treći, kao prethodna dva - bez izgubljenog poena. Već je stigao i do tri asa.

2:1 - Nemac je uspeo da se "upiše" na semafor i to svojim prepoznatljivim teniskim oružjem, izuzetnim servisom. Novak se držao do 30:30, ali je onda dva naredna poena osvojio Jan-Lenard Štruf i smanjio zaostatak. Sledeći će servirati Nole, koji ima brejk prednosti.

2:0 - Nezaustavljiv je srpski as na početku susreta. Ponovo je dobio gem bez izgubljenog poena. Sve razmene udaraca od starta meča je osvojio Đoković.

1:0 - Brejk Đokovića! Maestralno je Nole otvorio ovaj meč, osvojio je sve poene u prvom gemu, i to iako je servirao 51. igrač sveta.

19.20 - Meč je počeo, servira Štruf.

Podsetimo, u petak je pobeđena selekcija domaćina, Austrije, a ove subote je rival našima - Nemačka.

I, Nemci, koji su bili slobodni juče, došli su nadomak pobede nad Srbijom, jer je Dominik Kepfer u zanimljivom duelu savladao Filipa Krajinovića.

Sledeći je na potezu Novak Đoković, koji odmerava snage sa Jan-Lenardom Štrufom i mora da pobedi da bi Srbija imala šanse za ukupan trijumf, u potonjoj igri parova.

Treći duel će biti nadmetanje dublova: za Srbiju su prijavljeni Novak Đoković i Filip Krajinović, za Nemce Kevin Kravic i Tim Puec. No, o tom - potom. Prvo da Nole ispuni očekivanja naših navijača u pojedinačnoj konkurenciji...

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!