KASPER RUD: Hvala Novaku, ja ipak više volim Rafu

Novosti online

19. 11. 2021. u 20:52 >> 21:09

NA iznenađenje teniske javnosti mladi teniser izborio je mesto u polufinalu Završnog mastersa u Torinu.

КАСПЕР РУД: Хвала Новаку, ја ипак више волим Рафу

Tanjug/AP

Pokazao je Kasper Rud protiv favorizovanog Andreja Rubljova da ima kvalitet i zakazao susret sa Danilom Medvedevim 

- Veoma sam uzbuđen, ovo je bio pravi način da se završi meč. Taj-brejk trećeg seta bio je možda najbolji tenis koji sam u životu igrao jer sam pogađao 'vinere' i imali smo ozbiljne razmene udaraca. Na kraju sam završio meč asom i to je bilo olakšanje, jer je bila prisutna nervoza tokom završnice ovih važnih poena, rekao je Rud.

U borbi za finale čeka ga težak posao - duel sa drugim teniserom sveta Danilom Medvedevim. 

- Kada sam se probudio ujutru video sam da je bio sjajan meč i bilo mi je krivo što nisam ostao budan duže. Nadam se da ću u subotu imati podršku publike, jer igram protiv drugog igrača sveta i svaka pomoć bi bila dobrodošla. Probaću da se borim i da trčim dok se ne umorim. Nadam se da ću publici prirediti dobar meč.

Novinari su istakli da je Novak Đoković pohvalio Kasperov servis, ali takođe i da je istakao da se radi o ljubaznom i vaspitanom igraču. 

- To je lepo što je rekao. Uvek se trudim da budem dobar momak, bilo da izgubim ili pobedim. Mislim da je to velika zasluga moje porodice koja me je vaspitala da tako razmišljam. Naravno, uvek je moguće pokazati frustraciju na terenu, ali je uvek lepo ostati miran i biti ljubazan, na zemlji. To su za mene važne vrednosti. Rekao sam sebi kada sam ušao na Tur da želim da do kraja karijere ne polomim nijedan reket. Mogu da imenujem samo jednog igrača iz top 10 kome je to uspelo, a to je Rafael Nadal. Federer je takođe sjajan, izuzev jednog slučaja u Majamiju kada je polomio reket. Njih dvojica su bili izvanredni u svom ponašanju, zaključio je Norvežanin.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)