DOBAR JE HURKAČ, ALI DOBAR SAM I JA: Đoković nasmejao publiku u Parizu

G. ČVOROVIĆ

05. 11. 2021. u 19:57

NOVAK Đoković je u polufinalu pariskog mastersa.

ДОБАР ЈЕ ХУРКАЧ, АЛИ ДОБАР САМ И ЈА: Ђоковић насмејао публику у Паризу

FOTO: AP

Amerikanac Tejlor Fric (26. na ATP listi) nije bio dorastao prvom reketu sveta - 6:4, 6:3. Nije to bilo perfektno Novakovo izdanje, ali sasvim dovoljno za trijumf. Sve je bilo gotovo za sat i 13 minuta.

- Trebalo je vremena da se pronađe takmičarski intenzitet. Imao sam tokom dva meča oscilacije u Parizu, ali to je normalno posle dva meseca neigranja. U odlučujućim trenucima protiv Frica zadržao sam koncentraciju i zadovoljan sam zbog toga - izjavio je Đoković posle pobede, pohvalivši atmosferu na tribinama.

Novak je, kao i uvek u Parizu, imao veliki broj navijača, a među njima je bilo i dosta Srba koji žive u Gradu svetlosti. Naročitu podršku dobio je od porodice, supruge Jelene, kćerke Tare i sina Stefana, koji su došli da mu daju dodatnu energiju u četvrtfinalu.

Posle trijumfa, poslao im je poljubac.

Novak će sutra (14.00) u polufinalu nastupiti protiv Poljaka Huberta Hurkača (7. nosilac) koji se namučio u meču sa Australijancem Džejsmom Dakvortom (55), pobedivši ga u tri seta sa 6:2, 6:7(4), 7:5.

Novak je raspoloženo prokomentarisao predstojeći meč. Na opasku konferansijea da je Hurkač trenutno u formi, odgovorio je:

- Igra dobro, ali dobro igram i ja! Naravno da imam puno poštovanje prema svim protivnicima. Kvalifikovao se za masters u Torinu. Nadam se da je time zadovoljan i da je završio s ovim turnirom - rekao je Novak u šaljivom tonu, praćen smehom s tribina.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina