NOVAKU STIGAO ODGOVOR IZ AUSTRALIJE: Virus ne zanima koliko imate titula

Novosti online

19. 10. 2021. u 08:50

NASTAVLJA se tihi rat na relaciji Novak Đoković i Australija, tačnije Melburn.

НОВАКУ СТИГАО ОДГОВОР ИЗ АУСТРАЛИЈЕ: Вирус не занима колико имате титула

Foto: AP

Nekada velika ljubav polako prelazi u mržnju. Srbin nikada nije krio da mu je prvi grend slem u sezoni omiljen i kao po običaju uvek je dolazio sa trofejom iz daleke Australije.

Da li će biti tako i početkom 2022. godine? Glavno je pitanje svih teniskih pitanja. 

Iako veliki broj tenisera krije svoj zdravstveni karton, nekako Novak je najviše na udaru medija kada je vakcina protiv korone u pitanju.

Tamošnje vlasti trenutno utvrđuju korona ograničenja za turnir u Melburnu, dok je sam Đoković odbio da otkrije da li se vakcinisao ili ne i poručio da nije siguran hoće li igrati na prvom grend slemu sezone.

- Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu, niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge - rekao je Danijel Endrju, premijer australijske države Viktorije.

Sam Đoković je jasno stavio do znanja da je igranje na AO "na dugom štapu"

- U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisanih.

- I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja - rekao je Đoković za "Blic" i dodao:

- Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe. Mediji su postali, nemam reč kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)