"KALENDARSKI SLEM? Novak je već osvajao četiri uzastopno, samo ne u istoj godini" - Endi Marej još jednom podržao najboljeg tenisera sveta

Novosti online

21. 09. 2021. u 19:15

NEKADAŠNJI svetski broj jedan Endi Marej smatra da je osvajanje kalendarskog gren slema ekstremno težak podvig, ali da je Novak Đoković pokazao da je to moguće uraditi.

КАЛЕНДАРСКИ СЛЕМ? Новак је већ освајао четири узастопно, само не у истој години - Енди Мареј још једном подржао најбољег тенисера света

FOTO: AP

- Novak je već osvojio četiri grend slema uzastopno. Samo što to nije uradio u jednoj godini. Ovoga puta je bio na meč od toga, tako da je to očigledno moguće uraditi, ali je ekstremno teško - rekao je Mari.

Kalendarski gren slem osvajali su rod Lejver dva puta i Don Badž, ali u vreme kada su tri od četiri mejdžorsa igrana na travi, a jedan na šljaci.

Marej je pohvalio Emu Radukanu i poručio joj da može da računa na njegovu pomoć.

- Ona će biti vrhunska teniserka, tu nema dileme. Naravno, narednih nekoliko godina neće biti lake za nju. Ovo što je Ema postigla sada je neverovatno. Nadam se da će uraditi još velikih stvari u karijeri. Ako ikada ona ili njena porodica žele da popričaju sa mnom, uvek ću biti tu. Ali ne želim da budem taj lik koji će posle svakog poraza davati svoje mišljenje o tome šta je trebalo da uradi drugačije ili ne jer to nije korisno za nju - naveo je Mari.

BONUS VIDEO - Susret Novaka Đokovića i Dejana Stankovića na aerodromu Nikola Tesla

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)