MAREJEVI HVALOSPEVI O NOVAKU: "Oduvek sam znao da je sjajan, ali ovo što sada radi je veoma posebno"

Novosti online

30. 08. 2021. u 08:07 >> 08:09

NEKADAŠNjI svetski broj jedan Endi Marej pripremao se ovih dana za Ju-Es open sa Novakom Đokovićem. Britanac je pred start poslednjeg gren slema sezone govorio o Noletovoj nadmoći u svetu tenisa i o šansama našeg sa da ostvari kalendarski gren slem.

МАРЕЈЕВИ ХВАЛОСПЕВИ О НОВАКУ: Одувек сам знао да је сјајан, али ово што сада ради је веома посебно

FOTO: AP

- Kada smo imali 19-20 godina, nisam mislio da će uraditi sve ovo, iako sam ga poznavao iz vremena kada smo obojica imali 13-14 godina. Znao sam da je sjajan igrač, ali ovo što on sada radi je posebno, veoma posebno - rekao je Marej o Novaku.

- Novak je oduvek imao dosta kvaliteta na terenu, imao je solidne ol-araund partije. Ali opet, mislim da mnogi ljudi nisu nikada pomislili da će on osvojiti 20 Grend slem turnira i da će raditi ono što sada radi. Ako pogledate njegovu igru kroz godine, stvari koje je unapredio, on je pretvorio sebe u kompletnog igrača. Igra sjajno na svim podlogama, ima servis koji mnogi bez razloga potcenjuju i najbolji je riterner svih vremena.

Pokušao je Endi Mari da ukaže i na to šta je njegov najveći kvalitet u odnosu na preostala dva velika igrača - Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Njegovo kretanje i atleticizam je nešto što njega izdvaja od drugih igrača, kao nešto što se mogli videto od njega kada je bio mlađi. Neverovatno je fleksibilan i ume da odbrani uglove terena veoma dobro, što je njegova najveća prednost u odnosu na preostalu dvojicu. Nije kao da Rodžer i Rafa ne brane to dobro, ali način na koji on to radi je totalno drugačiji. Način na koji "sklizne" u svoj bekhend, čak i na tvrdom terenu, on smanjuje teren na taj način - zaključio je Marej.

Britanski teniser imaće tžak zadatak već na startu pošto mu je protivnik u prvom kolu Stefanos Cicipas. S druge strane, Novak će se u prvom kolu sastati sa Dancem runeom, u noći između utorka i srede, ne pre jedan čas po ponoći.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)