"VELIKA TROJKA" SA 34 GODINE: Đoković je dominantan u odnosu na Federera i Nadala

Novosti online

19. 09. 2021. u 11:46

VEĆ dugo traje debata ko je najbolji teniser svih vremena. Svako misli različito, ali sada se pojavio još jedan parametar koji Novaka Đokovića stavlja ispred velikih rivala - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

ВЕЛИКА ТРОЈКА СА 34 ГОДИНЕ: Ђоковић је доминантан у односу на Федерера и Надала

FOTO: AP/Tanjug

Naime, strani mediji izvukli su podatak po kome su uporedili ovu trojicu tenisara u 34. godini, koliko sada ima Đoković, najmlađi među njima.

Fascinantno deluje podatak da je Srbin vladao svetskim tenisom i kada je Federer imao toliko godina (2015. godine), a to je bio period kada je Đoković kompletirao sva četiri slema, samo ne u kalendarskoj godini, nego od Vimbldona do Rolan Garosa.

Isto je bilo i prošle sezone kada je Nadal imao 34 leta, jer je Novak osvojio Australiju i igrao finale u Parizu, Španac je imao titulu na Rolan Garosu, dok je Ju-Es osvojio Dominik Tim.

Ako se i ovaj parametar gleda jasno je da Đoković vodi u GOAT trci. Novak ima najviše nedelja provedenih na prvom mestu, što je takođe bitno kada se priča o najboljem ikada.

Treba reći da sva trojici imaju po 20 grend slem titula. Srbin nije uspeo da ih pretekne u tom segmentu, pošto je u finalu Ju-Es opena poražen od Danila Medvedeva sa 3:0.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri