KRIZA ŽENSKOG TENISA: Prvi put posle mnogo vremena Srbija bez igračice u top 100

Novosti online

13. 09. 2021. u 15:57

POSLE dugo vremena, Srbija nema teniserku među 100 najboljih na planeti.

КРИЗА ЖЕНСКОГ ТЕНИСА: Први пут после много времена Србија без играчице у топ 100

FOTO: AP

Prema najnovijoj objavljenoj VTA listi, trenutno najbolje rangirana srpska igračica Nina Stojanović zauzima 113. mesto sa 735 osvojenih bodova.

Ona je tako ostvarila pad od čak 19 pozicija, a za razliku od nje, Olga Danilović je nakon predaje u drugom kolu US opena napredovala za 16 mesta, te je tako sada 129. na svetu sa 604 osvojena boda.

Aleksandra Krunić je takođe išla unazad, pa je sada 176. na svetu, što je pad za tri mesta u odnosu na prošlu VTA listu.

Na vrhu nije bilo promena, pa je Ešli Barti iz Australije i dalje prva sa 10.075 bodova, dok je Arina Sabalenka iz Belorusije drugoplasirana sa 7.720 bodova. Karolina Pliškova i Elina Svitolina-Monfis napredovale su za po jedno mesto, pošto su preskočile Naomi Osaku.

Među deset najboljih se još nalaze Sofija Kenin iz SAD, Barbora Krejčikova iz Češke, Iga Švjontek iz Poljske, Gabrinje Muguruza iz Španije i Petra Kvitova iz Češke.

Najveći skok ove nedelje očekivano je imala pobednica US opena, Ema Radukanu koja je sa 150. mesta došla na 23. poziciju. Finalistkinja Lejla Fernandez takođe može da se pohvali velikim napretkom, pošto je sada 28. na svetu, što je za 45 mesta bolje u odnosu na prethodnu listu.

BONUS VIDEO:

BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)