NOVAK NA TRI KORAKA OD VEČNOSTI: Amerikanac pao pred moćnim Srbinom

A. Ilić

07. 09. 2021. u 04:16 >> 04:16

ČAK i kada ne ide, Novak Đoković je bolji od svojih rivala, a to najbolje govori o njegovom kvalitetu.

НОВАК НА ТРИ КОРАКА ОД ВЕЧНОСТИ: Американац пао пред моћним Србином

FOTO: Tanjug

Savladao je Nole Džensona Bruksbija rezultatom 3:1 (1:6, 6:3, 6:2, 6:2) u setovima, a pričaće se dosta o ovom atraktivnom meču narednog dana. 

Prvi set ubedljivo je dobio Amerikanac, oduzeo je dva servisa Đokoviću te došao do vođstva. Nije mogao Novak da pročita njegovu igru, a mladi teniser pogađao je nemoguće. Nije preterivanje ako se konstatuje da je ovo možda bio najgori set koji je Novak odigrao ove sezone, a na turniru u Njujorku sigurno najlošiji. 

U drugom setu viđen je u petom gemu najduži gem, ne samo na ovom meču, već na celom turniru, a interesantno je da je nakon 22 minuta igre i gomile brejk lopti na obe strane Amerikanac dobio taj gem, a upravo je on bio ključan u ovom meču, emotivno i fizički je ispraznio Bruksbija koji je potom izgubio dva seta, a Đoković, koji nije briljirao, igrao je taman toliko da dobije dva naredna seta i preokrene meč. 

Odmah na startu četvrtog seta došao je Đoković do brejka, a posle rutinski priveo meč kraju. 

U četvrtfinalu Novak Đoković će igrati protiv Italijana Matea Beretinija. 

ČETVRTI SET 1:6, 6:3, 6:2, 6:2

6:2 - Rutinski Novak na kraju završava ovaj težak i na momente neugodan meč. Slavio je Novak nakon tri časa igre. 

5:2  - Ne predaje se mladi Amerikanac. Imao je Đoković brejk loptu, a on još jednom uspeva as udarcem da se odbrani. Nakon fenomenalne razmene Novak je uspeo da vrati ekstremne udarce, a Bruksbi sa mreže šalje loptu u istu. Potom skraćenu loptu šalje u mrežu. Đoković dolazi do novog brejka 

4:2 - Ponovo je počeo Bruksbi da vraća nemoguće lopte, ali dobrim servisom Đoković ipak dolazi do dve gem lopte, koristi prvu. 

3:2 - Još jednom je američki teniser oduševio domaću publiku ubedljivim osvajanjem gema na svoj servis. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Novi gem koji Đoković dobija nulom. Rival u završnici meča deluje dekoncentrisano i demotivisano, a sigurno je tome mnogo doprineo gem koji je u drugom setu trajao više od 20 minuta. 

2:1 - Koristi svoj servis Bruksbi da dođe do gema nulom. 

2:0 - Pritiskao je rival, ali Novak uspešno lomi otpor protivnika i potvrđuje brejk. 

1:0 - Pet gemova dele Novaka od trijumfa u ovom meču. Đoković je na servis rivala dobio gem "nulom". 

TREĆI SET 1:6, 6:3, 6:2,  

FOTO: Tanjug

6:2 - Dva brejka prednosti je iskoristio Novak, te dolazi do preokreta u meču 

5:2  - Gem loptu ima Amerikanac, Nole šalje loptu u mrežu. 

5:1 - Rutinski je Srbin odigrao. Dženson Bruksbi servira za ostanak u setu. 

4:1 - Nije sada Novak hteo da se mnogo troši, te je rivalu prepustio gem na servis sa nulom.

4:0 - Novi gem za Novaka, koji sada sav pritisak prebacuje na rivala. 

FOTO: Tanjug

3:0 - Gem loptu imao je Bruksbi, ali je nakon sjajnog udarca Đokovića poslao loptu u mrežu. Preokrenuo je Novak i došao do brejk lopte. Koristi priliku Nole i dolazi do sada velike prednosti u trećem setu.  

2:0 - Ima sada američki teniser priliku za ribrejk. Odličan servis Đokovića to onemogućava. Ponovo dosta drame na servis Novaka, ali prvi teniser sveta novim as udarcem potvrđuje brejk 

1:0 - Dve brejk lopte za Đokovića na početku trećeg seta. Spasava Broksbi prvu, a potom greškom Đokovića i drugu. Koristi drugu priliku za brejk Srbin. 

DRUGI SET 1:6, 6:3,

FOTO: Tanjug

6:3 - Tri brejk lopte sada ima Novak. Koristi prvu. 

5:3 - Tri brejk lopte imao je Amerikanac, prvu nije iskoristio. Zahvaljujući odličnom riternu ni drugu. Koristi zadnju Bruksbi. Novak će servirati za izjednačenje u setovima. 

5:2 - Konačno jedan lak gem. Imao je Nole dve gem lopte, iskoristio je prvu. 

4:2 - Pokušao je Đoković da pritisne rivala, koji na 30:40 ne uspeva da gem privede kraju - izjednačenje. Sada je Đoković imao brejk loptu, a nemoguću loptu nakon intenzivne razmene vratio je Bruksbi. Sada Đoković vraća brejk, odličan u presudnim momentima Đoković. 

3:2 - Usledio je pad u igri Đokovića koji ponovo protivniku dozvoljava brejk loptu. Odličnim servisom srpski teniser neutralisao je prednost rivala. Nakon duže razmene Bruksbi je pročitao Đokovića, te ima novu priliku za brejk. Imao je Amerikanac potom još jednu priliku da anulira brejk Srbina. Sada Đoković ima gem loptu. Nema kraja ovaj gem, dva puta imao je i Đoković gem loptu, ali je nije iskoristio. Ni nakon petnaest minuta u ovom gemu nemamo jasan epilog. Nakon dvadeset minuta dobio je Bruksbi gem.

FOTO: Tanjug

3:1 - Sada potpuni kontrast, Đoković ima samo dve neiznuđene greške, a njegov rival šest. Imao je Bruksbi gem loptu, a srpski teniser došao je do izjednačenja. Nakon tri izjednačenja Dženson Bruksbi dolazi do prvog gema u drugom setu. 

3:0 - Uživa publika u ovim trenucima, izvukao je Novak nemoguće, a i Bruksbi odličnom odbranom podiže publiku na noge! Dva sjajna servisa za potvrdu brejka. 

2:0 - Ovo već liči na prvog tenisera sveta. Sada svi udarci deluju savršeno, a to najbolje pokazuju tri brejk lopte koje ima Srbin. Ipak, 99. teniser sveta odbranio je prvu, ne i drugu - brejk Đoković. 

1:0 - Deluje mnogo bolje na početku drugog seta Đoković. Ima tri gem lopte, a još bitnije je da konačno uspeva da pogodi teške udarce, te sa "nulom" upisuje uvodni gem drugog seta. 

PRVI SET 1:6,

FOTO: Tanjug

1:6 - Đoković je dozvolio deset neiznuđenih grešaka rivalu koji ima samo jednu i dalje. Snažan ritam igre u ovom trenutku, dve set lopte ima Amerikanac koji dobija podršku domaće publike i vodi 1:0 u setovima! 

1:5 - Dosta problema za najboljeg tenisera na svetu. Po drugi put rivalu daje dve brejk lopte. Još jednom odličnim servisom uspeva da spasi prvu, ponovo, ne i drugu. Dva brejka prednosti za Amerikanca koji sada servira za set. 

1:4  - Četiri neiznuđene greške do sada imao je Đoković, naspram jedne rivala. Bruksbi pogađa nemoguće, a Novak za sada ne uspeva da pročita njegovu igru. Amerikanac rutinski dobija gem. 

FOTO: Tanjug

1:3 - Razljutio se Đokokvić koji je četvrti gem prvog seta dobio "nulom". 

0:3 - Ne služi skraćeni udarac Đokovića, dva puta je pokušao da prevari Amerikanca, a oba puta bio je pročitan. Tri gem lopti ima Bruksbi. Prvu ne koristi. Amerikanac ima 3:0 protiv svetskog broja jedan. 

0:2 - Greši Novak često na početku meča, a to je protivniku donelo dve brejk lopte. Prvu Đoković spasava as udarcem, a nakon dobrog servisa drugu šalje u mrežu, te domaći teniser dolazi do brejka. 

0:1 - Počeo je meč servisom Bruksbija koji dobija dva uvodna poena, a istom merom odgovara i Đoković.  Potom dolazi Srbin i do brejk lopte. Ipak, brani se Bruksbi dobrim servisom. Dobija američki teniser gem nakon šest minuta. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)