ĐOKOVIĆ O RECEPTU ZA USPEH U NJUJORKU: Bavim se baštovanstvom, zalivam biljke, to me smiruje!

Novosti online

05. 09. 2021. u 12:02

ČETIRI koraka udaljen je Novak Đoković od istorije, tri je uspešno napravio.

ЂОКОВИЋ О РЕЦЕПТУ ЗА УСПЕХ У ЊУЈОРКУ: Бавим се баштованством, заливам биљке, то ме смирује!

FOTO: Tanjug

Novak juri 21. grend slem, tako bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Fererera, a još bitnije, upisao bi kalendarski slem, prvi u modernoj teniskoj eri (pre njega to je učinio samo Rod Lejver 1969. godine) 

U razgovoru za "Eurosport" detaljnije je govorio o samom duelu. 

- Bio sam svestan njegovog kvaliteta, morao sam da krenem u petoj brzini. Bilo je intenzivno od starta, on je diktirao tempo u prvom setu, bio sam daleko od osnovne linije, trebalo mi je malo vremena da se prilagodim na njegovu brzinu i igru. Kada sam to uspeo, onda sam preuzeo kontrolu.

Podelio je i recept za hladnokrvnost koja ga krasi u Njujorku. 

- Imam svoje rutine, nalazim se van grada. Povezujem se sa prirodom, udišem svež vazduh, trudim se da se naspavam. Bavim se baštovanstvom, zalivam biljke i provodim vreme sa najbližima. Tako sakupljam energiju za mečeve.

Ne može da pobegne od priče o mogućem ispisivanju istorije.

- Svaki meč je priča za sebe i to je duel za titulu. Pokušavam da ostanem fokusiran u datom trenutku. Znam da se mnogo priča o istoriji i to je očigledno, svestan sam uloga i svega. Bio sam u situacijama sa sličnim pritiskom u karijeri, znam šta moram da radim da bih ostao fokusiran. Uradiću sve što mogu i trudiću se da igram najbolje što mogu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije