ĐOKOVIĆ VERUJE U SEBE: Imam dobre šanse na Ju-Es openu

Tanjug

05. 09. 2021. u 16:01

OSEĆAM da sam u dobroj poziciji, verujem da mogu da osvojim kalendarski slem, ali moram da razmišljam meč po meč, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle pobede protiv Keja NIšikorija i plasmana u osminu finala US Opena.

ЂОКОВИЋ ВЕРУЈЕ У СЕБЕ: Имам добре шансе на Ју-Ес опену

FOTO: AP/Tanjug

Naredni rival svetskog broja biće mladi Amerikanac Dženson Bruksbi, koji je savladao Rusa Aslana Karaceva, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

- Mogu da zamislim da pobeđujem na svakom grend slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula, ali i dosta finala i polufinala. Međutim, svakako je u posebnom secanju 2016. kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Počeo sam na šljaci i odrastao, ali taj trijumf bio je kao da sam se popeo na Mont Everest i bio je poseban - izjavio je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

- Kada sam i ove godine osvojio Rolan Garos imao sam sličan osećaj.

Dotakao se i Vimbldona na kome je takođe stigao do trofeja.

- Posle je sledio Vimbldon, znao sam da imam dobre šanse na travi jer sam prethodna dva puta slavio. Sada sam ovde i mislim da imam dobre šanse - istakao je srpski as.

Podsetimo, Đoković može da ispiše novu stranicu teniske istorije. Naime, u slučaju osvajanja Ju-Es opena postaće igrač sa najviše osvojenih grend slem titula (21), a takođe bi postao drugi igrač (posle Roda Lejvera 1969. godine) koji je osvojio kalendarski slem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024