NOVAK JE DOŠAO DA UZME SVE! Jasna poruka Srbina pred završnicu Ju-Es opena

Novosti online

05. 09. 2021. u 09:07

NOVAK Đoković u osminu finala US Opena igra protiv Amerikanaca Džensona Bruksbija

НОВАК ЈЕ ДОШАО ДА УЗМЕ СВЕ! Јасна порука Србина пред завршницу Ју-Ес опена

FOTO: Tanjug

Prvi teniser sveta je u trećem kolu bio bolji od Keija Nišikorija sa 3:1 posle preokreta, a u ponedeljak ga čeka 99. teniser sveta.

Do sada nisu igrali, jasno je da će Novak imati i publiku protiv sebe, Amerikanci će navijati za zemljaka. Ali, naš as pun samopouzdanja čeka naredni izazov. Novak je na konferenciji za medije posle meča sa Nišikorijem bio sasvim jasan.

Upitan o kalendarskom slemu rekao je: 

– Prilično umem sebe jasno da zamislim da pobeđujem na svakom gren slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula, ali i dosta finala i polufinala - kazao je Novak, a potom se setio 2016. godine.

-  Međutim, svakako je u posebnom sećanju 2016. kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Jer ja sam počeo na šljaci i odrastao na njoj i on je mnogo poseban za mene. Kada sam i ove godine osvojio imao sam sličan osećaj kao i tada. Posle je sledio Vimbldon, znao sam da imam dobre šanse na travi jer sam prethodna dva puta slavio. A posle Vimbldona došao sam ovde i mislim da imam dobre šanse. Samim tim što sam još na turniru. Ali moram da razmišljam meč po meč.

Srpski teniser je rekao da "ništa ne uzima zdravo za gotovo".

- Patiš, putuješ stalno, pa šta je sledeći izazov, šta je sledeći turnir koji moraš da osvojiš... Teško je nekada ove stvari u tenisu posmatrati iz ptičje perspektive jer sam previše uključen u dešavanja na terenu - i želim još mnogo toga da napravim na terenu - dodao je srpski teniser.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati