NOVAK IMA REŠENJE! Đoković predlaže da se pauza za toalet ograniči: "Cicipas nije prekršio pravila, ali..." (VIDEO)

Novosti online

03. 09. 2021. u 13:13

PRETHODNIH nekoliko nedelja velika bura digla se oko pauza za odlazak u toalet na teniskim mečevima, a glavni krivac je Stefanos Cicipas.

НОВАК ИМА РЕШЕЊЕ! Ђоковић предлаже да се пауза за тоалет ограничи: Циципас није прекршио правила, али... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Grk je odavno poznat po ovoj praksi, ali je na američkoj turneji (Montreal - Sinsinati - Ju-Es open), čini se, baš preterao. Mišljenje o tome dao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji smatra da ove pauze treba ograničiti.

- Video sam da je on izjavio da ako ne radi ništa što je protivno pravilu, ako je u skladu s pravilima, zašto ga kritikuju? Ako to prekrši, onda treba da snosi posledice. Tu sam saglasan sa njime. Međutim, razumem i Endija i Zvereva, koji su se pobunili u poslednjih nekoliko mečeva – Zverev u Sinsinatiju, Endi ovde. Ipak treba da postoji neka granica, gde ti kao igrač osetiš da si odsutan predugo i da to utiče na protivnika. Ali, ako gledamo po pravilima, on ništa nije prekršio - rekao je Novak i potom predložio rešenje:

- Mi zato definitivno u ovom sportu moramo da stavimo ograničenje – da li je to tri, pet, šest, sedam minuta, koliko god… Da se uključi štoperica onog trenutka kada napustiš teren i da to mora da se poštuje. Ne znam zašto je to neodređeno – možeš da ostaneš dva, a možeš i 20 minuta. To pravilo mora da se promeni. Razumem Endija i zašto je zamerio Cicipasu, jer se ohladio – to s jedne strane nije fer, ali razumem i Cicipasa koji kaže ‘neodređeno je, nemam štopericu, niti mi bilo ko otkucava vreme’. To je sve što mogu da kažem.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)