TRAGEDIJA KOJA JE OBELEŽILA ŽIVOT GORANA IVANIŠEVIĆA: Namerno sam je zaboravio, jer bih se rasplakao...

Novosti online

09. 08. 2021. u 07:58

GORAN Ivanišević je nedavno postao prvi Hrvat koji je ušao u tenisku kuću slavnih.

ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ЖИВОТ ГОРАНА ИВАНИШЕВИЋА: Намерно сам је заборавио, јер бих се расплакао...

Foto arhiva VN

Splićanina je u to veliko tenisko društvo uveo njegov idol iz detinjstva DŽon Mekinro. Tom prilikom je dobio poseban sako i zlatnu medalju.

Po završetku ceremonije Ivanišević je tokom intervjua gotovo zaplakao jer se prisetio porodične tragedije.

"Isplatilo se čekati, ovde moj teniski put završava. Krenuo je pre 42 godine iz Splita. Bilo je tu dosta emocija, govor sam promenio tristo puta, nisam želeo nikoga da izostavim. Na kraju jesam jer bi se najverovatnije rasplakao, a to je moja sestra koja, nažalost, nije tu, ali eto...", emotivno je govorio Ivanišević pa dodao kako bi sestra sigurno bila ponosna na njega.

"Mislim da bi ona bila ponosna na mene. Na sve što sam napravio, da me gleda tu, ali sve u svemu nasmejao sam ljude, bilo je dobro. Tek kad dođes ovde, shvatiš šta si napravio. Koliko je ovo sve nabijeno emocijama, ovaj muzej, ovi ljudi koji su stvorili tenis, promenili istoriju tenisa".

Srđana Ivanišević je preminula u 52. godini početkom oktobra 2019. godine posle višegodišnje bitke sa opakom bolešću. Ona je za vreme trudnoće saznala da boluje od leukemije. Godinama se porodica Ivanišević borila zajedno sa Srđanom, ali na kraju nije izdražala. Ona je kobnog dana ujutru operisana, a uveče preminula. Tokom karijere, Srđana je bila jedna od glavnih motivacija Goranu koji je između ostalog rekao da je osamdesetih igrao za sestru, devedesetih za Hrvatsku, a da posle nije imao za koga da igra.

(Kurir)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)