FEDERERU BOGATSVO ZA REKET SA KOJIM JE IZGUBIO OD ĐOKOVIĆA: Rodžerova oprema prodata za milionsku sumu, ali opet nije moglo bez Novaka

Novosti online

15. 07. 2021. u 14:54

JEDAN od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, sakupio je gotovo četiri miliona evra na aukciji svoje sportske odeće i opreme u aukcijskoj kući Kristi.

ФЕДЕРЕРУ БОГАТСВО ЗА РЕКЕТ СА КОЈИМ ЈЕ ИЗГУБИО ОД ЂОКОВИЋА: Роџерова опрема продата за милионску суму, али опет није могло без Новака

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Sav prihod od prodaje doniraće se humanitarnoj organizaciji "Rodžer Federer" koja finansira projekte za decu u Južnoj Africi i Švajcarskoj.

Prodaja je donela ukupno 3.98 miliona evra gotovo četiri puta više od prvobitnog cilja. Aukcija se odvijala u dve faze - uživo 23. juna u Londonu, kao i na internetu od 23. juna do 14. jula.

Među brojnim predmetima na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio Vimbldon 2007. godine, kao i patike u kojima je osvojio Roland Garos 2009. godine.

- Postignute cene bile su neverovatne, što me jako raduje jer novac ide humanitarnoj organizaciji "Roger Federer" - rekao je švajcarski teniser:

- Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima.

Najveću cenu dosegla su tri reketa koje je Federer koristio na Vimbldonu 2019. godine, sa kojima je izgubio od Novaka u finalu , koji su prodati za 162.500 funti.

Kolekcija Rodžera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik -rekao je predstavnik "Kristija" za AFP tokom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024