POPULARNI NISU UVEK I NAJVEĆI! Ne bi trebalo da vam sude po broju pratilaca, već po onome šta ste sve uradili u tenisu

Đ. S.

14. 07. 2021. u 22:11

VERUJEM da sam najbolji, ali da li sam najveći svih vremena, to nije na meni da procenim. Tako je glasila jedna od izjava Novaka Đokovića posle pokoravanja Londona i osvajanja 20. grend slem trofeja.

ПОПУЛАРНИ НИСУ УВЕК И НАЈВЕЋИ! Не би требало да вам суде по броју пратилаца, већ по ономе шта сте све урадили у тенису

FOTO: AP

Diplomatski kao i uvek, srpski teniser nije želeo da se previše udubljuje u famoznu GOAT debatu, koja je do prošle nedelje bila uglavnom igra brojki.

Ali, sada kada je Đoković i po gotovo svim parametrima koji mogu da se izmere, barabar sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, Novakovi kritičari uključuju u raspravu estetiku, popularnost i ostale stvari koje nemaju toliko snažan uticaj na dešavanja na terenu. Tako, na primer, marketinški potez časovničarske kompanije "Roleks" sa Rodžerom poručuje da u tenisu jesu bitne titule, ali i da veličinu jednog igrača karakteriše i lepota na terenu, uglađenost i maniri.

Čak i pre nego što je Novak zakoračio u večnost u Londonu i prigrabio taj dugo željeni 20. grend slem pehar, čuveni Džon Mekinro je imao šta da kaže na tu temu, u autorskom tekstu za britanski Bi-Bi-Si.

- Tenis na grend slemovima nije takmičenje u popularnosti. Pobedu vam ne donosi činjenica da vas svi vole i da svi žele da trijumfujete - napisao je Mekirno.

- Sve to dolazi od neverovatnog talenta, pomnoženog sa mukotrpnim radom na svakoj sitnici, telu, igri, ishrani, mentalnim aspektima. To je kompletan paket, ne takmičenje u popularnosti. Mogu da misle da si hladan, neatraktivan, dosada, pa čak i da si derište. Ali to ne znači ništa, jer svaki put kad zakoračiš na teren ukazaće ti poštovanje. Za to što si uvek bio tu, konstantan. Neustrašivo si hitao ka pobedi, ne možete da ne poštujete čoveka koji je osvojio 20 najvećih turnira dva puta.

Za kraj, čuveni Amerikanac je imao jaku poruku.

- Kada vam istekne vreme, da li će vam suditi po broju pratilaca na društvenim mrežama? Ili po tome koliko navijača ima vaše majice i uzvikuje vaše ime? Treba da vam sude po tome šta ste uradili u tenisu. I, znate šta, vremenom vas možda i zavole - napisao je Mekinro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!