PREDAJA NIJE OPCIJA: Novak tešio Šapovalova i uveseljavao publiku (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 21:18

DOK se Novak Đoković spremao da odgovara na pitanja posle pobede u polufinalu Vimbldona, Denis Šapovalov je u suzama napuštao Centralni teren. Najboljem teniseru sveta to nije promaklo pa je pozvao publiku da aplauzom nagrade buduću zvezdu belog sporta.

ПРЕДАЈА НИЈЕ ОПЦИЈА: Новак тешио Шаповалова и увесељавао публику (ВИДЕО)

FOTO: AP

-Mislim da rezultat ne govori dovoljno o meču. Servirao je za prvi set, verovatno je bio bolji u tom setu i u većem delu drugog seta. Molim vas da mu date veliki aplauz za sve što je uradio i danas i tokom turnira. Prvo polufinale za njega, videli ste koliko je emotivno to doživeo. Gledaćemo ga jako često u budućnosti - poručio je naš as.

Pre nego što je dobio novo pitanje se sa tribina čulo "Volim te".

- Volim i ja vas - odgovorio je Novak, pre nego što je dao odgovor na sledeće pitanje - da li je ovaj meč pokazao "ultimativnog takmičara Đokovića".

Predaja nikada nije opcija

- Da, možete da kažete tako. Mnogo puta sam to rekao, ali je ovo za mene najvažniji turnir. Nema ustezanja kada dođete ovde, posebno u završnoj fazi takmičenja. Oduvek sam maštao da osvojim ovaj turnir i sanjam i dalje. Uvek se trudim da izvučem maksimum.

- Hajde, da čujem šta imate danas - odgovorio je uz smeh Nole.

- Na današnjem meniju je podatak da je ovo vaše trideseto finale gren slemova i sedmo finale Vimbldona - rekao je novinar.

- Lepo je čuti to od vas. Pre nekoliko mečeva sam rekao da biste mogli da putujete sa mnom kao mentor i psiholog.

Volim da čujem lepu statistiku. U ovoj fazi moje karijere su grend slemovi sve. Ta četiri turnira, najvažnija u našem sportu. Osećam privilegiju što mogu da pišem istoriju. Ispunjava mi srce kada čujem da mogu da oborim neki rekord, to me inspiriše. Naravno, u isto vreme se trudim da budem u sadašnjosti i da fokus bude samo na sledeći meč. Grend slem finale je nešto drugačije - pričao je Novak i tada se zaustavio.

Pogledao je ka publici i onda ih još jednom nasmejao.

- Izvinjavam se, previše pričam. Skratiću odgovore - zaključio je Novak i potom ispraćen aplauzima otišao u svlačionicu.

Novak će se u nedelju od 15 časova u sedmom vimbldonskom finalu boriti protiv Matea Beretinija za šestu titulu na nezvaničnom prvenstvu sveta i 20. gren slem u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz