NOVAK ĐOKOVIĆ JE VEĆ SADA NAJBOLJI NA SVETU: Legendarni teniser nema dilemu ko je GOAT

Novosti online

03. 07. 2021. u 11:14

LEGENDARNI Australijanac, Pet Keš, veruje da je Novak Đoković već na prvom mestu u trci za najboljeg tenisera na svetu.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ВЕЋ САДА НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Легендарни тенисер нема дилему ко је ГОАТ

FOTO: AP

Vodi se dugo debata o tome ko je najbolji na svetu, a mnogi pokušavaju da nađu bilo kakav detalj koji bi nekoga od "velike trojke" pogurao napred, Keš veruje da je prednost na Novakovoj strani, evo zbog čega... 

Đoković protiv Nadala ima 30:28 skor u međusobnim duelima, protiv Federera 27:23, dok Nadal protiv Švajcarca ima 24:16 odnos pobeda i poraza.

– Međusobni rezultati su značajni. Ako želite da odlučite ko je najveći igrač svih vremena, morate da imate bolji rezultat u skoru sa svojim najvećim rivalima – rekao je Keš i dodao:

– Sveukupno, kao igrač koji je u stanju sve da uradi, Rodžer Federer mora da bude u tom krugu. Nadal, naravno, je oduvek igrao veoma dobro voleje i koristi ih izuzetno dobro. Ne tako u kasnijim godinama, jer njegova taktika nikad ne bi nanela problem Federeru. Ali Novakov ritern, servis i osnovni udarci na sporijim travnatim terenima, kakvi su danas, jesu i po meni, mislim da je šteta što su ih tako usporili, Ili su loptice sporije.

Ističe da je situacija u današnjem tenisu dosta drugačija od vremena kada su nastupali on, Boris Beker, Pit Sampras, Stefan Edberg... 

– Tereni su tako dobri da oni više ne daju prednost servisu i voleju. Ritern je kao da igrate na betonu i svi dobro znamo koliko je Novak jak na toj podlozi. Nije više velika razlika u stilu igre, ako je uopšte i ima – zaključio je Keš.

Đoković bi mogao da popravi dodatno skor kada je u pitanju Rodžer Federer na ovogodišnjem Vimbldonu, dok će za Rafaela Nadala sačekati Ju-Es open. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni