ĐOKOVIĆ U DRUGOM KOLU VIMBLDONA: Novak sporije počeo, pa samleo Drejpera

Č. V.

28. 06. 2021. u 14:15 >> 16:42

NOVAK Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu turnira pobedio Džeka Drejpera sa 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

ЂОКОВИЋ У ДРУГОМ КОЛУ ВИМБЛДОНА: Новак спорије почео, па самлео Дрејпера

FOTO: AP/Tanjug

Odličan meč odigrao je svetski broj jedan i potpuno zasluženo se domogao naredne faze. I prvi set koji je izgubio Nole je igrao dobro, najbolji pokazatelj za to je da je propustio čak sedam brejk lopti.

Od drugog seta krenula je totalna dominacija našeg asa. Počeo je servis sve bolje da radi, forhend i bekhend je takođe postao dosta bolji i već tada je bilo jasno u kom smeru će se odvijati nastavak meča.

Rutinski je Srbin dobio naredna tri seta, protivniku je prepustio samo pet gemova i pokazao da je spreman da po šesti put pokori London.

Đoković je danas održao teniski čas serviranja, imao je čak 25 asova, a kada tako servirate na travi protivnik nema šta da traži.

ŠAMPIONSKI Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona/FOTO: AP/Tanjug

Vratio se Novak na centralni teren Vimbldona, odigrao je prvi meč ovde posle 700 dana od kada je podigao poslednji pehar 2019. godine.

Treba reći i da Đoković u bogatoj karijeri nikada nije izgubio prvi meč na jedinom grend slemu koji se igra na travi.

Novak se zaista nalazi u sjajnoj formi i veliko je pitanje da li iko može da ga zaustavi u pohodu na 20. grend slem titulu.

Najbolji teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Tomas Barios (Čile) - Kevin Anderson (Južna Afrika). Inače, protiv Andersona je slavio u finalu 2018. godine na ovom istom mestu.

ČETVRTI SET: Đoković - Drejper 4:6, 6:1, 6:2, 6:2

6:2 - Pobedio je Đoković.

5:2 - Lak gem za Džeka. Dobio ga je sa nulom, ali Novak u narednom servira za plasman u drugom kolu.

5:1 - Imao je Drejper brejk loptu, izvukao se Đoković sa nova dva asa i došao u situaciju da na servis rivala dobije meč.

4:1 - Crta po terenu Nole! Fantastičnom bekhend paralelom okončao je peti gem i tako došao do još jednog brejka.

3:1 - Posle dužeg vremena bilo je malo neizvesnosti na servis Đokovića, bilo je 30:30, no nije bilo problema da ga privede gem kraju.

2:1 - Već viđeno! Isto kao u prošlom setu Novak pravi brejk u trećem gemu. Bliži se kraj ovog meča!

1:1 - Ne posustaje Novak! Stigao je već do 20 asova, zaista impresivno. Koliko samo lakih gemova je dobio najbolji teniser sveta, takav je bio i ovaj.

FOTO: AP/Tanjug

0:1 - Baš kao i prošli set i ovaj Drejper otvara dobro. Dobio je bez većih problema uvodni gem.

TREĆI SET: Đoković - Drejper 4:6, 6:1, 6:2

6:2 - Petostruki osvajač Vimbldona je dobio treći set. Neverovatno kako servira Đoković i koliko je lakih poena osvojio.

5:2 - Đoković pravi još jedan brejk i to je praktično kraj drugog seta. U narednog gemu prvi reket sveta servira za set.

4:2 - Novakovi gemovi zaista kratko traju. Još jedan je dobio bez izgubljenog poena, a ima i 14 asova do sada.

3:2 - Smanjuje Džek rezultat. Treba reći da iz ove perspektive deluje da Britanac ne može Novaku da oduzme servis.

3:1 - Sada je samo pitanje kojim rezultatom će se ovaj meč završiti. Dobio je Đoković još jedan gem koji je trajao manje od jednog minuta.

FOTO: AP/Tanjug

2:1 - Opet je Novak taj koji prvi pravi brejk, baš kao i u drugom setu. Zanimljivo, kod poslednjeg poena u gemu Srbin je pokušao da lobuje Drejpera, ovaj je promašio loptu na voleju i potom je stigao do nje, ali ju je izbacio u aut.

1:1 - Nastavlja najbolji igrač sveta sjajno da servira. Đoković je dobio još jedan gem u kome nije izgubio nijedan poen.

0:1 - Dobro Drejper otvara treći set! Bilo je problema. Imao je Novak 0:30, ali je Britana našao način da dobije uvodni gem trećeg dela meča.

DRUGI SET: Đoković - Drejper 4:6, 6:1

6:1 - Tako je! Đoković je dobio drugi set za svega 26 minuta. Odigrao ga je fenomenalno i deluje da ovaj susret neće trajati još dugo. Drugi deo meča okončao je asem na drugi servis.

5:1 - Još jedan brejk za Noleta i još jedan gem ga deli od izjednačenja rezultata.

4:1 - Izuzetno igra Đoković u ovim momentima, posebno na svoj servis, dobio je još jedan gem sa nulom.

3:1 - Upisao se Džek na semaforu u drugom setu. Bilo je opet problema za mladog Britanca, ali je uspeo da se izvuče.

3:0 - Lako i efikasno! Tako ukratko izgledaju prva tri gem drugog seta. Petostruki osvajač Vimbldona sjajno servira - do sada je zabeležio osam asova.

2:0 - Konačno! Napravio je Đoković brejk, a do njega je došao duplom greškom Drejpera. Ipak, vidi se velika razlika u kvalitetu i trebalo bi da prvi igrač sveta održi prednost do kraja.

FOTO: AP/Tanjug

1:0 - Dobro Novak počinje drugi set. Lako je dobio uvodni gem i samo je pitanje vremena kada će doći do prvog brejka.

PRVI SET: Đoković - Drejper 4:6

4:6 - Drejper je dobio prvi set! Dobro je servirao i to mu je donelo prednost u setovima.

4:5 - Ekspresno je Srbin dobio gem. Trajao je manje od minut i sada je ponovo pritisak na Drejperu koji je do ovog trenutka uspeo da prati sedam brejk lopti.

3:5 - Neverovatno! Đoković nikako da napravi brejk, u ovom gemu je Nole propustio čak četiri brejk lopte i sada servira za ostanak u setu.

3:4 - Novak je stabilizovao servis i sada lako osvaja svoje servis gemove. Zanimljiv podatak je taj da je Đoković izgubio samo šest poena kada servira - u jednom gemu četiri i to je 19-godišnjaku iz Sutona donelo prednost brejka.

2:4 - Neda se Drejper. Spasao je nove dve brejk lopte, ali od tog momenta je pogodio četiri prva servisa i bilo mu je dosta lakše da se izvuče iz nezgodne situacije. Treba reći i da se Srbin opet okliznuo i pao.

2:3 - Ekspresan gem za Đokovića. Stigao je i do prvog asa i samo je pitanje vremena kada će Novak doći do novih brejk šansi.

1:3 - Potvrdio je brejk Drejper i srpski as je taj koji mora da juri rezultat. Prvi igrač sveta na početku meča nije pronašao pravi ritam.

Džek Drejper/FOTO: AP/Tanjug

1:2 - Nije uspeo Novak, ali jeste Džek. Mladi 19-godišnjak je taj koji prvi pravi brejk i sada servira da ga potvrdi.

1:1 - Odmah je Đoković imao brejk loptu, ipak izvukao se Britanac i uspeo da sačuva servis. Inače, Nole je pao u ovom gemu, proklizao je, no na svu sreću nije bilo ništa ozbiljno.

1:0 - Novak je sjajno počeo meč i odbranu titule na Vimbldonu. Nije dozvolio rivalu nijedan poen.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!