ĐOKOVIĆ OVO NIJE MOGAO NI DA SANJA: Novaku otvoren put do kalendarskog slema, zlata na OI i oreola najboljeg svih vremena

Novosti online

17. 06. 2021. u 14:33

POŠTO je Rafael Nadal odustao od Vimbldona (trava) i Olimpijskih igara (koje se igraju na betonu) kako bi odmorio telo posle napora na Rolan Garosu i sezoni na šljaci, sada se Novak Đoković i zvanično pita za sve.

ЂОКОВИЋ ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Новаку отворен пут до календарског слема, злата на ОИ и ореола најбољег свих времена

FOTO: AP/Tanjug

Što se Federera, tiče, Švajcarac će teško biti posle operacije i duge pauze ozbiljno konurentan Đokoviću, koji je trenutno mašina koja sa 34 godine gazi i 12 godina mlađe igrače

Ruku na srce, tu su Stefano Cicipas, Danil Medvedev, Saša Zverev i plejada mladih “vukova”, ali Srbin je taj koji bi mogao da po prvi put u karijeri dođe do “kalendarskog grend slema”, odnosno da osvoji sva četiri velika turnira u istoj godini.

Đoković je jedii u istoriji moderne ere koji je osvojio barem po dva puta sva četiri grend slema. I sada kada poseduje i Australiju i Rolan Garos za pojasom, može li da napadne sva četiri grend slema.

Sa pobedama nad Nadalom i Cicipasom Đoković je dokazao ne samo da je mentalno najsnažniji teniser u istoriji, već i najkompletniji teniser i igrač kome fizički niko ne može da parira. 

- Fizički i mentalno dominantan. Najteži igrač u istoriji koga želite da napadnete. Nema rupa u svojoj igri. Nema rupa fizički. Ne možeš ga slomiti mentalno, uvek veruje. Potpuno zasluženo -  napisao je posle finala bivši teniski bombarder Endi Rodik.

Podsetimo, Novak jeste držao sve četiri titule u isto vreme pre skoro deceniju, ali nikada ih nije osvojio iste godine.

Ako bi to uspeo, uzeo bi 21. grend slem titulu, preskočio bi i Rafu i Rodžera koji imaju po 20, a kad bi uzeo i “kalendarski grend slem” u olimpijskoj godini, kao što rekosmo, bilo bi zaista nadrealno.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024