ĐOKOVIĆ PODRŽAO OSAKU: Mislim da je bila jako hrabra, važna je za tenis i potrebna nam je nazad

Novosti online

02. 06. 2021. u 08:40

NOVAK Đoković uspešno je preskočio prvu prekpreku na Rolan Garosu u vidu Tenisa Sandgrena koga je pobedio sa 6:2, 6:4, 6:2. Najbolji teniser sveta je nakon meča na konferenciji za novinare govorio o Japanki Naomi Osaki.

ЂОКОВИЋ ПОДРЖАО ОСАКУ: Мислим да је била јако храбра, важна је за тенис и потребна нам је назад

FOTO: AP/Tanjug

Osvajačica četiri grend slem titule se povukla sa turnira zbog problema sa depresijom i anksioznošću. Tu odluku je donela nakon što je objavljeno da će biti novčano kažnjavana kad god odbije da se pojavio na konferenciji.

Reagovle su mnoge NBA zvezde, igrači "belog sporta", a bilo je očekivano da se oglasi i Đoković.

I pre nego što se oglasio, brojni mediji "razvlačili" su Novaka i čekali njegove reči o japanskoj teniserki, ali im je "začepio usta" kulturnim odgovorom.

- Grend slemovi se štite i štite svoj biznis. Pratiće uvek pravila, postaraće se da to uradiš ili ćeš platiti kaznu. Ne čudi me njihova reakcija. Navikli smo mi na ovu atmosferu i na to da radimo intervjue posle svakog meča, to je deo sporta, mediji su važni bez ikakve sumnje, to nam donosi platformu da razgovaramo sa navijačima na tradicionalni način... To je bio i jedini način, sada svi imamo svoje društvene mreže i tako komuniciramo sa njima - počeo je Novak Đoković svoju odbranu Naomi Osake i pružio joj punu podršku.

- Naomi je mlada i mogu da je dobro razumem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osećaj.

Nije se tu zaustavio svetski broj, nastavio je da pruža podršku drugoj teniserki sveta.

- Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se oseća - rekao je srpski teniser i poslao joj poruku za kraj.:

- Ako je potrebno vreme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača - zaključio je Đoković.

Podsetimo, osvajač 18 grend slem titula u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist