OD ŠAMPIONA ŠAMPIONU: "Novosti" na Noletovom treningu, najbolji teniser sveta pohvalio se dresom najboljeg košarkaša sveta (FOTO)

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

31. 05. 2021. u 20:51

TAČNO u zakazano vreme, pojavljuje se Novak iz pravca "Šatrijea".

ОД ШАМПИОНА ШАМПИОНУ:  Новости на Нолетовом тренингу, најбољи тенисер света похвалио се дресом најбољег кошаркаша света (ФОТО)

FOTO: G Č.

To je onaj trenutak koji repoteri iz celog sveta žele da ovekoveče.

- Super je knjiga - prvo je što kaže na dolasku, misleći na najnovije izdanje "Novosti", "Novak, pariske priče".

Kaže da je sa zadovoljstvom prelistavao stranice na dolasku u Pariz. Kad je prvi put video rukopis, poverio se da su ga fotografije podsetile na ranu mladost.

Ustremljene nadlaktice, kao koplja spremna da se ukrste, najprisniji pozdrav u ova sumorna pandemijska vremena. A onda, sva koncentracija usmerena na teren. S druge strane mreže Karacev. Vajda ne trepće. Miljan prati svaki pokret. Tu su i Edoardo i Elena. Rolan Garos, najzad, počinje.

Selidba kamera, svakog puta kad Nole promeni stranu. Zna se ko je tražen. Vrelina, pa ohladi povetarac, ćurlik iz Bulonjske šume, a između neprestani topot loptica na urbanom bojnom polju. Cilja Novak one ćoškove gde se taloži crvena prašina. Proverava se šljaka, ali i uvežbava disanje, precizno iscrtava pobednička putanja. Atmosfera radna. Šale će doći posle. "Bravo" od Vajde, za riterne. Serve do iznemoglosti. Isečene lopte, mreži pod noge. Odskaču, nebu pod oblake. Česte promene strana.

Dok se Nole nakratko odmara, Vajda briše linije. Da se sve beli. Posle, neprimetno, iz ugla, odapinje loptice kao na lastišu. Aplauz na otvorenoj sceni. Tačno sat posle početka treninga, jedno "spasiba" i "hvala". Sad je Vajda s druge strane mreže. Dolaze i one šale. Ovacije iz publike kad Slovak osvoji volšebni poen. Eskiviranje telom, pa Noletova raspaljena paralela.

- Uvek ima sreće na poslednjem poenu - podgreva Slovak atmosferu.

A onda, jurnjava za selfijima i autogramima. Za sebe, kćerku, devojku. Red dugačak. A Novak strpljiv.

- Hvala, brate - izgovaraju stranci s teškim akcentom, ono što su zbog njega naučili.

Kad se sve završi, veliki šampion iz torbe izvlači dres Nikole Jokića.

FOTO: G Č.

- MVP - samo kratko kaže.

Od šampiona šampionu.

Tako pripremljen, čeka prvi meč, protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, 66. na ATP listi, sa početkom u utorak od 21 čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)