NOVAK POSLE TRIJUMFA U BEOGRADU: "Idem u Pariz po novu titulu"

Đ. S.

29. 05. 2021. u 19:17 >> 19:23

SA jednim od najdražih pehara u džepu, Novak Đoković kreće put Pariza.

НОВАК ПОСЛЕ ТРИЈУМФА У БЕОГРАДУ: Идем у Париз по нову титулу

FOTO: EPA

Najbolji teniser sveta osvojio je ATP turnir u Beogradu pobedom nad Aleksom Molčanom - 2:0 (6:4, 6:3), po treći put i pun elana i samopouzdanja otputovao na Rolan Garos gde će pokušati da zbaci sa trona Rafaela Nadala i osvoji 19. grend slem krunu.

- Prošlo je mnogo vremena otkako sam ovde igrao pred publikom, bio je turnir i pre mesec dana, ali tada nije bilo navijača. Osećaj je bio potpuno drugačiji, pobediti ovde posle deset godina zaista je nešto specijalno i ovo je dobar uvod pred Pariz - rekao je Novak koji je poslednji put u rodnom gradu slavio 2011. i našalio se na račun činjenica da je u polufinalu i finalu savladao dva tenisera iz Slovačke.

- Pre svega moram da kažem da sam imao sreće što mi je Slovak trener, pa sam se dobro spremio za finale i polufinale.

Publika, kojoj je bilo dopušteno da popuni 30 odsto centralnog terena na "TC Novak", davala je srpskom igraču vetar u leđa tokom čitave nedelje. Priznao je i sam da se mnogo drugačije osećao nego pre mesec dana kada ga je Aslan Karacev izbacio na istom mestu u polufinalu prvog izdanja takmičenja u srpskoj prestonici. Takođe, Novak je svoj govor na ceremoniji dodele pehara podvukao optimističnom porukom.

- Hvala svima vama što ste došli i ulepšali nam dan, dali nam polet za dalje. Moram da priznam da sam mislima bio delom u Parizu, ali hteo sam da osvojim ovaj trofej, kao i pre mesec dana kada sam izgubio u polufinalu, to mi je dalo dodatni motiv. Retke su prilike kad igram pred domaćom publikom i drago mi je bilo da vas vidim. Laka je bila odluka da zaigram, nisam se pokajao, to je bilo ispravno. Za kraj, šta bih rekao... Idemo na titulu na Rolan Garosu! - poručio je Đoković koji je otputovao u Pariz gde ga u prvom kolu, u utorak najverovatnije, čeka okršaj sa Tenisom Sandgrenom.

TRI

puta je novak osvajao titule u Beogradu

Zadovoljan je bio Novak i čitavom organizacijom tri turnira u Beogradu, dva ATP i jedno VTA takmičenje su prodefilovali teniskim centrom koji nosi njegovo ime.

- Čitava organizacija na čelu sa Đoletom, zaslužujete svaku pohvalu, ja sam pristrasan jer sam ti brat, ali objektivno gledano, impresivan ste posao uradili. Koliko sam rauzmeo, dobili ste najviše ocene, 10 od 10 je bilo. Nismo varali i tu nešto dopisivali, iz inostranstva je to stiglo - našalio se Đoković.

ZAVRŠENO TITULOM NAJBOLjEG

POSEBNU vrstu ponosa je osećao i direktor turnira, Novakov mlađi brat, Đorđe Đoković.

- Dame i gospodo, puna dva meseca i četiri turnira, priželjkujemo publiku. Lepo je videti vas ovde, ponosan sam što smo sproveli ove turnire na najbolji način i titulom najboljeg tenisera svih vremena. Bravo Novače! - rekao je najmlađi Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna