AMERIČKI FUDBAL: Dramatičan derbi i trijumf Vukova protiv šampiona

Novosti online

11. 05. 2021. u 13:38

AKTUELNI šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, pretrpeli su poraz na svom terenu od Vukova Beograd, a večiti derbi u 3. kolu Prve lige američkog fudbala rešen je u dramatičnom finišu – 43:42.

АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ: Драматичан дерби и тријумф Вукова против шампиона

FOTO: Promo/SAAF

Kragujevčani su imali šansu da meč uvedu u produžetke ekstra poenom, ali su se ipak odlučili da idu na sve ili ništa, što im se na kraju nije isplatilo, jer i pored dobre akcije nije uspela konekcija kvoterbeka Ajzee Vida sa Stefanom Đurićem.

Imali su gosti u dva navrata dva poseda prednosti (22:36 i 29:43). Odlično je funkcionisao napad Čopora kroz vazduh, Brentli je po dva puta za tačdaun pronašao Simovića i Todorova, a njima se među poenterima priključio i Kruzo Gongbej. Ipak, Veprovi su smogli snage da se u potpunosti vrate u meč, nakon što su u finišu postigli poene hvatanjem Đurića i trčanjem Hurda (42:43), posle čega je došlo do pomenutog raspleta i neuspešne konverzije za dva poena.

U narednom kolu, Veprovi idu u goste ekipi Novi Sad Wild Dogs, dok je tim Vukova slobodan u četvrtoj nedelji.

U jako uzbudljivoj utakmici 3. kola Prve lige Srbije između ekipa Banat Bulls i Blue Dragons Belgrade, pobedu je odneo nominalni domaćin, iako se igralo na stadionu FK Heroj gde svoje utakmice igraju Zmajevi. Posle dve promene vođstva i dva izjednačenja, ekipa Banata ipak je uspela da u četvrtoj četvrtini napravi dva tačdauna razlike. Zmajevi su prišli ponovo na tačdaun, ali odbrana nije uspela da zaustavi trčanja Kigana Lorensa u poslednja tri minuta i Bikovi su potrošili vreme do poslednjeg zvižduka (38:31).

Kigan Lorens postigao je četiri tačdauna za tim Banata, dok je sa druge strane Karson Oulet postigao tri tačdauna za Zmajeve. U narednom kolu Plavi zmajevi će dočekati Požarevac Pastuve, dok će Bulls putovati u Jagodinu na megdan sa Black Hornetsima.

U poslednjem okršaju kola, na Gradskom stadionu u Požarevcu, tim Novi Sad Wild Dogs bio je ubedljiv protiv novajlije u ligi sa 39:0. Nije Požarevac uspeo da nađe način da dođe do poena u drugom uzastopnom meču, a nažalost meč je obeležilo i nekoliko povreda. U sledećoj rundi, Požarevac će tražiti poene protiv Plavih zmajeva u Beogradu, dok će Novi Sad imati težak posao protiv Divljih veprova kod kuće.

Prva liga u američkom fudbalu, 3. kolo:

Wild Boars Kragujevac - Vukovi Beograd 42:43

Banat Bulls - Plavi zmajevi Beograd 38:31
Pastuvi Požarevac - Wild Dogs Novi Sad 0:39
Black Hornets Jagodina slobodni

4. kolo:

Plavi zmajevi – Požarevac Pastuvi

Novi Sad Wild Dogs – Kragujevac Wild Boars
Jagodina Black Hornets – Banat Bulls

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije