BREGAR PRED SLOVAČKU: Igračice su motivisane, najbitnije mi je da devojke dišu kao jedna

S. K.

16. 04. 2021. u 22:00

POŠTUJU Slovačku, ali moraju u Španiju. Rukometašice sa novim selektorom Slovencem Urošem Bregarom sa puno optimizma očekuju sutrašnji (18.00) prvi meč baraža u Šalji za odlazak na SP od 1. do 19. decembra sa Slovakinjama. Revanš je 21. aprila u Beogradu.

БРЕГАР ПРЕД СЛОВАЧКУ: Играчице су мотивисане, најбитније ми је да девојке дишу као једна

FOTO: RSS

- Zadovoljan sam kako smo radili ovih dana. Igračice su motivisane, pokazale su veliku želju, volju, verujem da možemo da napravimo velike stvari. Nestrpljivi smo da počne duel sa Slovakinjama - ističe Bregar.

Nekadašnji kormilar Slovenije naglašava da mu je najbitnije da devojke dišu kao jedna, da se bore, bacaju za svaku loptu, da znaju šta znači kada se nosi dres Srbije. Po kozna koji put je podvukao da je bitno da odigraju čvrsto u odbrani. Svestan je i da Slovačka ima veoma dobru ekipu.

- Analiziramo smo Slovakinje. Imaju dobre bekove, igraju brzog centra, veoma su brze. Od selekcija, koje su prošle pretkvalifikacije, jedne su od najboljih. One nemaju šta da izgube, a mi možemo mnogo. Od igračica zahtevam ozbiljan rad, jer moramo da odemo na Svetsko prvenstvo - jasan je Bregar.

Srpkinje su pre dve godine u kvalifikacijama za EP u Slovačkoj slavile sa 27:26. Kristina Liščević smatra da su spremne za nove izazove:

- Fokusirale smo se maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije nimalo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmci, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024