NAGRADA – RUKOMETNI TEREN: Ove godine seoske sportske igre po treći put u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

16. 04. 2021. u 11:21

TREĆU godinu za redom Sportski savez Kraljeva (SSK), uz podršku Sportskog saeza Srbije i lokalne samouprave, organizovaće sada već tradicionalne Seoske sportske igre.

НАГРАДА – РУКОМЕТНИ ТЕРЕН: Ове године сеоске спортске игре по трећи пут у Краљеву

foto: GU Kraljevo

Za razliku od prethodnih, ovogodišnje takmičenje održaće su u tri nivoa, najpre na opštinskom i regionalnom nivou, a potom će se osam najuspešnijih ekipa nadmetati na državnom takmičenju čiji će pobednik dobiti potpuno nov rukometni teren.

Kako je najavljeno iz SSK, ove godine takmičenje na lokalnom nivou u gradu na Ibru biće održano 10. jula, a gotovo istovremeno biće održano u još 23 grada i opština širom Srbije.

Kao i lane, cilj ove manifestacije je promocija sporta i turizma u ruralnim, seoskim područjima, a ekipe će se nadmetati u malom fudbalu, odbojci, šahu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, skoku u dalj, bacanju kamena, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu...

Prethodne dve godine u Kraljevu je pobeđivalo pomoravsko selo Miločaj, a iz ovdašnjeg Sportskog saveza pozivaju meštane svih sela kraljevačkog kraja da prijave ekipe za ovogodišnje takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna