BOROVČANIN - VUČIĆ MI JE REKAO: "Zašto ne pokrenete regionalnu ligu u boksu"?

A. Ilić

14. 04. 2021. u 20:12

O BOKSU se priča, nestrpljivo čekamo početak regionalne lige.

БОРОВЧАНИН - ВУЧИЋ МИ ЈЕ РЕКАО: Зашто не покренете регионалну лигу у боксу?

Foto: BSS

Želje ljubitelja "sporta u konopcima" jesu da kao pre  30 godina, ponovo na ulicama regiona prepričavaju događaje na najboljim borbama... 

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin uložio je velike napore da san mnogih postane realnost - posebno je, gostujući na RTS-u, istakao pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 

- Kada smo pokrenuli Superligu Srbije u boksu, nakon jednog skupa državnika, mislim da je bio na Bledu... Predsednik Vučić me je pitao: "Zašto ne pokrenete regionalnu ligu u boksu, ostali su zainteresovani"? Tako smo se organizovali, krenuli... Upravo smo kod njega u kancelariji potpisali deklaraciju o saradnji. Zasnovana je na prijateljskom odnosu svih šest predsednika saveza zemalja bivše Jugoslavije. Potom smo imali sastanak u Sarajevu i u Zagrebu oko propozicija, rekao je Borovčanin. 

Prvi mečevi biće održani 29. maja, tada će Crvena zvezda dočekati Maribor, a Loznica gostuje Vardaru u Skoplju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (45)

Ana

14.04.2021. 20:28

Naravno da će predsednik Vučić podržani sport i omladinu, ulaganjem u sportove je najbolja investicija. Nacija smo koja imao jako veli uspeh i svim sportovima.

Maja

14.04.2021. 22:13

Pokretanje regionalne lige boksa bio bi pravi nacin da se boks vrati u Srbiju na veliki vrata. Nepravedno zapostavljen poslednjih deceniju i vise godina, zasluzuje da se ponovo pokrene.

Ivana

14.04.2021. 22:16

Evo lepe se stvari dešavaju i u sportu trebalo bi da se liga u svim sportovima na Blakanu da se pokrene. Vreme je da i boks ima svoju ligu kao i svi drugi borilački sportovi. Aleksandar Vučić zaista želi da sportisti imaju svoju ligu.

Vujo

14.04.2021. 23:22

Širenje i produbljivanje sporta u regionu će dodatno uticati na mlade naraštaje da se sklone sa ulice i prepuste se treninzima i zdravom načinu života.

Daliborka

15.04.2021. 02:06

Aleksandar Vučić uvek podržava ono što građani predlože, naravno ako je to nešto što će pomoći razvoju sporta i učiniti ga boljim u nekom segmentu društva.

Dejan

15.04.2021. 07:08

Boks je nekada bio ponos kako bivše države. Sada je situacija sasvim drugačija bio je dugo u zapećku i u njega se vrlo malo ulagalo uprkos talentovanim sportistima. Došlo je vreme da mu se posveti malo više pažnje kako bi boks vratili na stare staze.

Urke

15.04.2021. 08:14

Ovi prostori su uvek bili veliki bazen za sportske talente, boks je jedan od njih. Regionalna liga će učiniti da svi napreduju, ovo je odlična ideja, kroz plemenitu veštinu će se poslati lepa slika svetu. Bravo za ideju.