ZVEZDA "OVERAVA" POLUFINALE: Crveno-beli vaterpolisti dočekuju Dinamo, a Radnički gostuje Solnoku u četvrtfinalu Evrokupa

S. K.

23. 03. 2021. u 19:32

POBEDA u Moskvi ne zavarava, a još manje opušta vaterpoliste Crvene zvezde uoči revanša četvrtfinala Evrokupa.

ЗВЕЗДА ОВЕРАВА ПОЛУФИНАЛЕ: Црвено-бели ватерполисти дочекују Динамо, а Раднички гостује Солноку у четвртфиналу Еврокупа

Foto arhiva VN

Crveno-beli najavljuju da će sutra (18.30) iz sve snage krenuti protiv Dinama, kako bi potvrdili trijumf iz prvog duela (11:8) i plasirali se u polufinale.

Znatno teži zadatak očekuje igrače Radničkog, koji danas (18.00) idu na megdan Solnoku (Filipović, Pijetlović, Drašović, trener Gocić) sa minusom (12:14) iz Kragujevca.

- Ne pada nam na pamet da se opustimo. Krenućemo kao i u Moskvi iz sve snage, jer želimo da meč prelomimo već u prvom poluvremenu. Ovo je sasvim druga utakmica i ne smemo da se osvrćemo na ono što smo uradili u prvom dueluu. Moskovljani nisu tehnički potkovani, ali su fizički snažni, što nam predstavlja problem - ističe Veljko Tankosić.

Crveno-beli imaju priliku da posle 2013. godine, kada su na Banjici osvojili Ligu šampiona, ostvare drugi najveći uspeh na međunarodnoj sceni.

- Zvezda godinama nije igrala značajnu ulogu u Evropi. Spremni smo za izazov i verujem da ćemo ostvariti cilj - kaže Tankosić.

Kragujevčani su otputovali u Solnok bez bele zastave. Nadaju se da mogu da iznenade lidera mađarskog prvaka.

- U prvom meču smo bili egal sa njima, ali smo napravili mnogo grešaka. Moramo da svedemo te greške na minimum i ako uspemo to da uradimo možemo i da iznenadimo Mađare. Imamo kvalitet i idemo na pobedu - optimizam ne napušta golmana Lazara Dobožanova.

Iz Solnoka Šumadinci idu u Zagreb, na F4 Regionalne lige, gde će 27. marta u polufinalu igrati sa braniocem titule, Mladosti.

- I tamo idemo na pobedu. Mladost ima veoma kvalitetnu ekipu, neće biti lako, ali sigurno možemo da im pariramo.

Inače, ukoliko crveno-beli prođu dalje, u polufinalu će igrati sa pobednikom meča Sabadelj - OSC, a Kragujevčani protiv boljeg iz dvomeča Vuljagmeni - Mladost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju